Native sadržaj 28. ožujka 2024.

Njoki u kremastom umaku od gljiva moraju biti dio svake kuharice

foto: Marko Prpić/PIXSELL

Powered by:

gastro postao gastro.24sata.hr
Vedran i Darko ukrstili su kuhače u još jednom gastro duelu, a ovoga je puta zadatak bio pripremiti slasno viralno jelo uz pomoć male tajne svakog kuhara - MEGGLE vrhnja za kuhanje. Pogledaj što nam je pripremio Vedran!

Postoje ti neki recepti koje jednostavno svatko na svijetu treba znati pripremiti, no nije lako zaslužiti tu titulu. Kriterij je rigorozan - jelo mora biti jednostavno, brzo i najvažnije fino. Upravo takvo jelo je kremasti umak od gljiva koji se savršeno slaže sa svim oblicima tjestenine. Ovaj slavni klasik je kao svog "borca" u gastro duelu izabrao Vedran Bošković, autor bloga "Začinjeno s ljubavlju". 

 | Author: Marko Prpić/PIXSELL foto: Marko Prpić/PIXSELL

Vedran je za pripremu umaka od gljiva iskoristio svoj adut iz rukava - MEGGLE vrhnje za kuhanje. Već dodatkom par kapi MEGGLE vrhnja za kuhanje od aromatičnih gljiva stvorio je neodoljivo kremast umak, a još kada mu dodamo svježe kuhane njoke... Brzo prelazimo na recept jer znamo da jedva čekaš doma isprobati ovo viralno jelo. 

Sastojci:

  • 400 g miješanih gljiva po izboru
  • 2 ljutike
  • 2 češnja češnjaka
  • 2 žlice ulja
  • 1 žlica MEGGLE maslaca
  • 250 ml povrtnog temeljca
  • 200 ml MEGGLE vrhnja za kuhanje
  • 2 žlice peršina, svježeg i sitno nasjeckanog
  • Paprika u prahu
  • Papar
  • Sol
  • 400 g njoki

 | Author: Marko Prpić/PIXSELL foto: Marko Prpić/PIXSELL

 | Author: Marko Prpić/PIXSELL foto: Marko Prpić/PIXSELL

Priprema:

  1. Gljive očistite i narežite ih na ploške.
  2. Zagrijte ulje i maslac u tavi i pirjajte sitno sjeckanu ljutiku i češnjak dok ne postanu prozirni. Zatim popržite ploške gljiva.
  3. Dodajte temeljac i sastružite malo po dnu posude. 
  4. Dobro izmiješajte i dodajte vrhnje.
  5. Pirjajte na srednjoj vatri tri do četiri minute.
  6. Dodajte papar, papriku u prahu i sol.
  7. Skuhajte njoke pa ih umiješajte skupa s polovicom sjeckanog peršina.
  8. Posipajte drugom polovicom peršina prije posluživanja.

Dobar tek!

 | Author: Marko Prpić/PIXSELL foto: Marko Prpić/PIXSELL

 | Author: Marko Prpić/PIXSELL foto: Marko Prpić/PIXSELL

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.