Sunce nam je opet zasjalo, a to znači samo jedno - vrijeme je za proljetne recepte! Svim omiljenim proljetnim receptima zajedničko je jedno - brzo se pripremaju! Ako i ti tražiš inspiraciju što pripremiti da bude fino, brzo i u duhu sezone, ne moraš tražiti dalje jer imamo čak četiri odlična recepta.
Ako tražiš recept koji je toliko brzo gotov da jednostavno nemaš izgovora ne pripremiti ga, onda Sandra Rončević ima ideju za tebe. Svježi Aurelia pljukanci u umaku od cherry rajčica, kapara i usoljenih inćuna pripremaju se doslovno u 10 minuta, a osvojit će te umami okusom i svježinom.
Više voliš meso i ne možeš zamisliti obrok bez njega? Onda je ragu od piletine s komoračem i graškom u kombinaciji s Aurelia fettuccinima recept za tebe. U receptu se nalazi i pokoji komadić slanine, a sve se stapa u prefino proljetno jelo za cijelu obitelj.
Punjena tjestenina odličan je način kako spojiti dva omiljena sastojka u jedno, a za ljubitelje mesa to su svakako Aurelia tortelloni s puretinom. Mile Butorac ih je spojio sa svježim i pečenim povrćem i dobio najzanimljiviju salatu sezone.
A nije meso jedino fino punjenje za tjesteninu - teško ćeš odoljeti i osvježavajućoj kombinaciji kozjeg sira i crnih maslina. Upravo se taj neodoljivi spoj okusa nalazi u Aurelia raviolima koje je Kristina Štriga poslužila s aromatiziranim maslacem u kojem se prožimaju korica limuna i timijan.