Native sadržaj Brzo i proljetno - neodoljivo! 15. svibnja 2024.

Tražiš najfinije proljetne recepte koji su brzo gotovi? Imamo ih čak četiri!

foto: Neva Žganec/PIXSELL
gastro postao gastro.24sata.hr
Gastrolovci Sandra, Mile, Kristina i Vedran su se sastali na još jednom gastro meet-upu i pripremili četiri recepta koja moraš probati!

Sunce nam je opet zasjalo, a to znači samo jedno - vrijeme je za proljetne recepte! Svim omiljenim proljetnim receptima zajedničko je jedno - brzo se pripremaju! Ako i ti tražiš inspiraciju što pripremiti da bude fino, brzo i u duhu sezone, ne moraš tražiti dalje jer imamo čak četiri odlična recepta. 

 | Author: Neva Žganec/PIXSELL foto: Neva Žganec/PIXSELL

Ako tražiš recept koji je toliko brzo gotov da jednostavno nemaš izgovora ne pripremiti ga, onda Sandra Rončević ima ideju za tebe. Svježi Aurelia pljukanci u umaku od cherry rajčica, kapara i usoljenih inćuna pripremaju se doslovno u 10 minuta, a osvojit će te umami okusom i svježinom. 

Možda vas zanima... Brže ne može! Pljukanci u umaku od cherry rajčica gotovi za 10 minuta! Native sadržaj

Više voliš meso i ne možeš zamisliti obrok bez njega? Onda je ragu od piletine s komoračem i graškom u kombinaciji s Aurelia fettuccinima recept za tebe. U receptu se nalazi i pokoji komadić slanine, a sve se stapa u prefino proljetno jelo za cijelu obitelj. 

Možda vas zanima... Proljetni pileći ragu s komoračem i graškom još je bolji uz svježe fettuccine Native sadržaj

Punjena tjestenina odličan je način kako spojiti dva omiljena sastojka u jedno, a za ljubitelje mesa to su svakako Aurelia tortelloni s puretinom. Mile Butorac ih je spojio sa svježim i pečenim povrćem i dobio najzanimljiviju salatu sezone. 

Možda vas zanima... Šarena salata s tortellonima postat će tvoje najdraže proljetno jelo Native sadržaj

A nije meso jedino fino punjenje za tjesteninu - teško ćeš odoljeti i osvježavajućoj kombinaciji kozjeg sira i crnih maslina. Upravo se taj neodoljivi spoj okusa nalazi u Aurelia raviolima koje je Kristina Štriga poslužila s aromatiziranim maslacem u kojem se prožimaju korica limuna i timijan. 

Možda vas zanima... SAMO 10 MINUTA Ravioli su savršen obrok za vruće dane, imamo najbolji recept Native sadržaj

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.