Studentica Ines Kolundžić uživa u kuhanju i kušanju hrane, a najviše ju veseli kad svojim receptima potiče svoje pratitelje na eksperimentiranje i uživanje u procesu pripreme hrane. Na njezinom Instagram profilu @foodilica možete pronaći razne slatke i slane recepte, a Ines se ove godine natječe za Gastro zvijezdu 2024. u kategoriji Tradicionalna kuhinja.
Glasati za svoje favorite Gastro zvijezde možeš OVDJE!
Kada ste i zašto pokrenuli svoj profil/food blog? Možete li se sjetiti prvog recepta koji ste objavili?
Svoj Instagram profil sam pokrenula početkom 2022. godine, jer sam željela pronaći hobi koji bi me ispunjavao i trajao dulje od nekoliko tjedana. Kuhanje i, općenito, hrana je uvijek bila moj veliki interes pa sam bila sigurna da me to neće tako brzo "proći". Tako sam, tijekom treće godine fakulteta, odlučila pokrenuti Foodilicu, blog koji mi omogućava da zadovoljim svoju kreativnu stranu, a istovremeno dijelim svoju ljubav prema hrani i kulinarstvu. Moj prvi recept na blogu bio je tiramisu s jagodama, jer je to jedan od mojih najdražih deserata i obožavam sve njegove varijacije.
Koja jela najviše obožavaju pratitelji vašeg profila?
Primijetila sam da vole tijesto u svim oblicima, bilo da je u pitanju tjestenina ili recepti s dizanim tijestom.
Što kuhate sebi za gušt?
Imam tu sreću da dok kuham, skoro, uvijek guštam, ali posebno guštam kada pripremam domaću tjesteninu.
Zašto ste se zaljubili u kuhanje i kakvu kuhinju (npr. tradicionalnu, mediteransku...) preferirate?
Zaljubila sam se u kuhanje iz više razloga. Jedan od njih je svakako mogućnost "putovanja" pomoću okusa – kuhanje mi omogućava da istražujem različite kuhinje i kombiniram različite, a ponekad i nespojive sastojke. Također, veliki faktor je osjećaj stvaranja jer uživam u procesu pripreme hrane i gledanju kako se jednostavni sastojci transformiraju u nešto ukusno. Najviše volim balkansku i azijsku kuhinju i naravno kombinaciju obje.
Bez kojeg sastojka ne možete u kuhinji?
Srce kaže maslac, a razum kaže sol.
Jedan recept koji svatko mora znati napraviti?
Palačinke! Savršene su za bilo koju priliku.
Najdraži trenutak u gastro karijeri? (neka interakcija s followerima, video, komentar, događaj…)
Moj najdraži trenutak su zapravo mali, ali posebni trenuci koji se ponavljaju. Svaki put kada mi se netko javi i kaže da je isprobao neki recept s mog profila, to mi izmamio osmijeh na lice. Uvijek mi je drago vidjeti da su ljudi uživali u hrani koju sam pripremila i podijelila.
Čeka vas snimanje za Gastro zvijezdu. Čemu se najviše veselite?
Ovo će biti nešto potpuno novo za mene, veselim se druženju i tome što ću ovaj put biti više ispred kamere iako moram priznati koliko se veselim toliko imam i tremu.
Glasati za svoje favorite Gastro zvijezde možeš OVDJE!
Podravka i missGASTRO s ponosom predstavljaju natjecatelje Gastro zvijezde - natječaja koji prepoznaje i slavi strast prema kuhanju i stvaranju jedinstvenih delicija. Natjecatelji svoje kulinarske kreacije pripremaju uz omiljene Podravka proizvode koji im pružaju inspiraciju i kvalitetu u svakoj fazi pripreme. Pratite njihove priče i otkrijte nove ideje za vlastite kulinarske avanture.