27. svibnja 2016.

Nekoliko listića kadulje i jelo dobiva mediteranski štih

svinjetina-kadulja
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Budući da kadulja ima intenzivan okus, rabite je u malim količinama u jelima, a ne preporučuje se niti mješati je previše s drugim začinima.

No nadopunjuje se s lukom, češnjakom, origanom i lovorom, a s majčinom dušicom, peršinom i ružmarinom kombinirajte je u rižotima s piletinom, umacima od rajčice ili juhama od povrća. 

kadulja.jpg | Author:

Kadulja se osobito slaže s mesom poput janjetine, svinjetine, teletine, pedari i kobasicama jer čini jela lakšima. Osim što je neizostavna s pečenim mesom, jednako je dobra i u nedjevima. Primjerice, pečete li svinjetinu na roštilju, istrljajte je prije smjesom kadulje i češnjaka, a poboljšat će okus povrća s roštilja. 

Začinite komad piletina, ribe ili krumpira tako što ćete na njiih staviti list, dva kadulje, omotati ih pršutom te ispeći

Kadulja voli i umake. Pripremite jednostavan umak za tjesteninu, njoke ili raviole tako što ćete listove kadulje popržiti na maslacu, a njime možete preliti i pizzu.

Umjesto origanom, pizzu možete posuti mrvljenom kaduljom. Nadopunit će i okus jelima sa sirom, pa je slobodno kombinirajte s makaraonima sa sirom, omletima ili fritajama. A tijekom ljetnih vrućina dodajte je svježoj salati od rajčica i sira.

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.