No nadopunjuje se s lukom, češnjakom, origanom i lovorom, a s majčinom dušicom, peršinom i ružmarinom kombinirajte je u rižotima s piletinom, umacima od rajčice ili juhama od povrća.
Kadulja se osobito slaže s mesom poput janjetine, svinjetine, teletine, pedari i kobasicama jer čini jela lakšima. Osim što je neizostavna s pečenim mesom, jednako je dobra i u nedjevima. Primjerice, pečete li svinjetinu na roštilju, istrljajte je prije smjesom kadulje i češnjaka, a poboljšat će okus povrća s roštilja.
Začinite komad piletina, ribe ili krumpira tako što ćete na njiih staviti list, dva kadulje, omotati ih pršutom te ispeći.
Kadulja voli i umake. Pripremite jednostavan umak za tjesteninu, njoke ili raviole tako što ćete listove kadulje popržiti na maslacu, a njime možete preliti i pizzu.
Umjesto origanom, pizzu možete posuti mrvljenom kaduljom. Nadopunit će i okus jelima sa sirom, pa je slobodno kombinirajte s makaraonima sa sirom, omletima ili fritajama. A tijekom ljetnih vrućina dodajte je svježoj salati od rajčica i sira.