23. svibnja 2016.

Neodoljiva sporo pečena svinjetina koja se topi u ustima

Svinjetina
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Delicija za kojom su poludjeli Amerikanci, početak je kraja svinjetine kakvu ste do sada znali. Oni koji su probali sporo pečenu svinjetinu, gotovo da se i ne vraćaju na druge načine pripreme.

Najvažnija stavka ovog jela je dobar odabir mesa. U originalu se koristi svinjska lopatica, ali poslužit će i buncek. Bitno je da meso sadržava veću količinu masti koja će meso učiniti sočnijim i još boljim.

Kada ste odabrali svoj komad svinjetine, važno ga je dobro marinirati. Možete koristiti bazične začine poput soli, papra i dimljene paprike, a ukoliko se osjećate odvažno, cijelu stvar možete začiniti kojom ljutom papričicom, češnjakom ili domaćim umacima po želji. Meso marinirajte najmanje dva sata.

Iako se originalno priprema na roštilju, za one u stanovima puno je bolji odabir pećnica. Meso je potrebno najprije ispeći na tavi kako bi se zatvorile pore, dodati povrće i zalijati temeljcem. Ubaciti u pećnicu i sporim pečenjem dva do četiri sata na niskoj temperaturi, meso će postati mekano i topit će se u ustima.

Sporo pečenu svinjetinu možete staviti u sendvič ili poslužiti uz povrće i salatu od kupusa. Za koji god način se odlučili, uživat ćete.

Dobar tek! 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.