Najvažnija stavka ovog jela je dobar odabir mesa. U originalu se koristi svinjska lopatica, ali poslužit će i buncek. Bitno je da meso sadržava veću količinu masti koja će meso učiniti sočnijim i još boljim.
Kada ste odabrali svoj komad svinjetine, važno ga je dobro marinirati. Možete koristiti bazične začine poput soli, papra i dimljene paprike, a ukoliko se osjećate odvažno, cijelu stvar možete začiniti kojom ljutom papričicom, češnjakom ili domaćim umacima po želji. Meso marinirajte najmanje dva sata.
Iako se originalno priprema na roštilju, za one u stanovima puno je bolji odabir pećnica. Meso je potrebno najprije ispeći na tavi kako bi se zatvorile pore, dodati povrće i zalijati temeljcem. Ubaciti u pećnicu i sporim pečenjem dva do četiri sata na niskoj temperaturi, meso će postati mekano i topit će se u ustima.
Sporo pečenu svinjetinu možete staviti u sendvič ili poslužiti uz povrće i salatu od kupusa. Za koji god način se odlučili, uživat ćete.
Dobar tek!