gastro postao
Hladne juhe idealna su i zdrava ljetna osvježenja, a krastavci savršen dodatak takvim juhama.
Savršeno ohlađena u kombinaciji s hrskavim i kremastim sastojcima, ova hladna juha oduševit će sve ljubitelje krastavaca. Jednostavna za pripremu, divnih okusa i tekstura, juha od krastavaca u ove vruće dane baš će vam dobro sjesti.
Potrebno vam je:
- 2 režnja češnjaka
- 1 žličica soli
- 1 šalica oraha
- 2 šnite starog kruha
- 2 žlice maslinovog ulja
- 2 šalice jogurta
- 4 manja krastavca
- 2 žlice limunovog soka
- 1 šaka kopra
Priprema:
- Protisnite češnjak.
- U blenderu pomiješajte gotovo sve orahe i kruh.
- Ubacite u zdjelu.
- Dodajte maslinovo ulje, češnjak, sol, jogurt i pomiješajte.
- Ubacite limunov sok, pa u mješavinu naribajte krastavce.
- Ohladite u hladnjaku oko sat vremena, a prije posluživanja dodajte vode koliko je potrebno da biste dobili tekućinu nalik juhi.
- Nasjeckajte preostale orahe i kopar pa njima pospite juhu.
- Zalijte s još nekoliko kapi maslinovog ulja.
Dobar tek!