Malo vrhnja za savršenu glazuru
Topite li čokoladu za glazuru za kolače, umjesto maslaca dodajte malo vrhnja za kuhanje pa ostavite na vatri još nekoliko minuta i miješajte. Čokolada će biti slatka, a neće se osjetiti "teška" aroma i okus maslaca.
Pratkični raspršivač za ulje
Kupite bočicu s raspršivačem i u nju ulijte ulje pa je upotrijebite kako biste ravnomjerno nauljili tavu, posude za pečenje itd. Ovako možete prskati i kruh ili začniti salatu.
Iznad štednjaka začini gube mirisnu aromu
Začine čuvajte na hladnom i mračnom mjestu, a nikako iznad štednjaka. Zbog vlage, vrućine i svjetla začini će izgubiti aromu.
Brzi umak za grickalice
Izmiksajte očišćene, svježe ili pasirane rajčice, zelene čili papričice, luk, češnjak, korijandar, sol i malo limetina soka. Poslužite uz čips ili grickalice prema želji.