Recepti 17. ožujka 2018.

Sretan vam Dan sv. Patrika uz irski gulaš!

Irski gulaš
foto: Stockfood
gastro postao gastro.24sata.hr
Obilježite ovaj rado prisvojeni irski blagdan pripremom njihovog omiljenog jela

Budite pravi Irci na jedan dan i pročitajte detaljne upute za pripremu tradicionalnog irskog gulaša.

 

Možda vas zanima... Proslavite sv. Patrika kako ga slave Irci - uz najfinija piva, jela i glazbu! Najave

 

Možda vas zanima... Krekeri od sjemenki - grickalica bolja od čipsa Kolumne

 

1. Koristite govedinu?
Odmah je vratite u hladnjak i trk u mesnicu po janjetinu.

2. Koristite janjetinu isjeckanu na kockice?
Opet krivo, trebate janjeće kotlete. Kosti će dati poseban okus irskom gulašu.

3. Koristite Guiness?
Slobodno koristite Guiness za vaše varivo s govedinom, ali nikako za irski gulaš

Irski gulaš | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

4. Ne stavljajte luk u gulaš.

5. Kuhajte gulaš barem sat i pol. Popijte pintu Guinessa kojim ste planirali zaliti gulaš.

Sada kada ste potpuno spremni, stiže i recept za tradicionalni irski gulaš:

  • 1kg kotleta janjetine
  • 1kg mrkve, rezati na kolutiće
  • 1kg krumpira, izrezan na kockice
  • 4 žuta luka, rezanog na četvrtine
  • svjež peršin
  • sol i papar

Priprema:

  1. Okrenite janjeće kotlete na malo ulja i stavite sa strane.
  2. Popecite mrkvu i luk na masti od prženog mesa. Vratite kotlete u lonac sa začinima, prekrijte vodom ili temeljcem od janjetine i kuhajte jedan sat.
  3. Dodajte krumpir i nastavite kuhati dok ne omekša
  4. Opet začinite i dodajte sjeckani peršin

Dobar tek i živjeli!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.