Budite pravi Irci na jedan dan i pročitajte detaljne upute za pripremu tradicionalnog irskog gulaša.
1. Koristite govedinu?
Odmah je vratite u hladnjak i trk u mesnicu po janjetinu.
2. Koristite janjetinu isjeckanu na kockice?
Opet krivo, trebate janjeće kotlete. Kosti će dati poseban okus irskom gulašu.
3. Koristite Guiness?
Slobodno koristite Guiness za vaše varivo s govedinom, ali nikako za irski gulaš
4. Ne stavljajte luk u gulaš.
5. Kuhajte gulaš barem sat i pol. Popijte pintu Guinessa kojim ste planirali zaliti gulaš.
Sada kada ste potpuno spremni, stiže i recept za tradicionalni irski gulaš:
- 1kg kotleta janjetine
- 1kg mrkve, rezati na kolutiće
- 1kg krumpira, izrezan na kockice
- 4 žuta luka, rezanog na četvrtine
- svjež peršin
- sol i papar
Priprema:
- Okrenite janjeće kotlete na malo ulja i stavite sa strane.
- Popecite mrkvu i luk na masti od prženog mesa. Vratite kotlete u lonac sa začinima, prekrijte vodom ili temeljcem od janjetine i kuhajte jedan sat.
- Dodajte krumpir i nastavite kuhati dok ne omekša
- Opet začinite i dodajte sjeckani peršin
Dobar tek i živjeli!