Često se pitamo što je to opojno u njemu. A kada mu još dodamo malo začina, vaš će dom ispuniti zavodljivim mirisom. Međutim, rijetko kada nam ostane nešto vremena u danu kako bismo zamijesli i ispekli fini, domaći kruh. Srećom, u našim pekarnama se može kupiti jednako dobar i kvalitetan kruh - baš poput domaćeg.
Kako biste osjetili taj neodoljiv miris, dovoljna je samo mala intervencija na kruhu i dobit ćete hrskavu koricu i mekanu sredinu s rastopljenim sirom. Stoga trk u omiljenu pekarnu, kupite kruh i bacite se na izradu ove punjene delicije. Vjerujte nam, neće nikog ostaviti ravnodušnim. Primamljivog izgleda i još boljeg okusa, sir koji se razvači..... teško da će mu netko odoljeti. Kako ovo doista nije teško napraviti, pogledajte video i uvjerite se.
Što vam je potrebno od sastojaka?
- 400-450 g kruha
- 100 g cheddar sira narezanog na kriške
- 100 g mozzarelle
- 70 g rastopljenog maslaca
- 4 komada sjeckanog mladog luka
- po želji sjemenke lana ili sezama
Priprema ovog punjenog kruha je jednostavna. Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva. Dok se pećnica grije, kruh izrežite uzduž i popreko sve do donje kore. Pazite da ga ne izrežete do kraja. U svaki rez kruha ubacite štnitu sira. U odvojenoj posudi potom izmiješajte maslac, mladi luk i smjemenke sezama i lana. Sve promiješajte pa smjesu ubacite u rascjepe na kruhu. Tako punjeni kruh zamotajte u foliju i pecite 15 minuta. Nakon toga ga razmotajte i pecite još 10 minuta, dok se sir ne otopi.
Poslužite ga toplog.