Brojna su jela s roštilja koja uživaju gotovo kultni status, osobito ćevapčići, pljeskavice i kobasice. Ipak niti jedno od ovih štovanih jela ne nudi toliku raznolikost okusa i boja kao što to mogu učiniti ražnjići. Pažljivo birane namirnice naslagane na štapić u pravilnom rasporedu i pripremljene na grillu kulinarsko su iskustvo koji mnogi obožavaju.
Iako se čini da je u pripremi ražnjića ograničenje jedino vaša mašta, neka pravila ipak valja poštovati. Primjerice, koliko god bilo primamljivo kombinirati meso i povrće po želji, realnost je da se ove dvije namirnice pripremaju različitim tempom. Također, nije sve povrće pogodno za pripremi na grillu, poput krastavca ili celera koji neće dati dobre rezultate. Najboljim povrćem za pripremu ražnjića smatraju se cherry rajčice, gljive, patlidžani, tikvice, paprike, luk i šparoge. Dobra kombinacija su primjerice ražnjići od svinjetine, zelene i crvene paprike te luka ili ražnjići od govedine, cherry rajčica i gljiva. Za dodatni doživljaj meso je prije kombiniranja na štapiću poželjno marinirati primjerice u smjesi soja sosa, limunovog soka, meda, češnjaka i korijandera.
Pročitajte naše ideje za pripremu ražnjića:
Svinjski ražnjići s umakom od plavog sira
Pileći ražnjići s limunskom travom