Recepti 03. listopada 2014.

Svinjski ražnjići s umakom od plavog sira

gastro postao gastro.24sata.hr
Ako su vam dosadili sami ražnjići, možda je vrijeme da ih isprobate s umakom od sira

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 36141

Ostalo

  • 650 g svinjetina, mršava
  • 2 žlica maslac, slani
  • 6 kom celer (cijeli)

Umak

  • 0.67 šalica plavi sir
  • 0.50 šalica majoneza
  • 0.50 šalica vrhnje kiselo (20% masti)
  • 2 žlica mlijeko kravlje, punomasno
  • sol

Priprema

  1. Pomiješajte sir, majonezu, vrhnje i mlijeko. Začinite solju i ostavite sa strane. Pomiješajte maslac i dvije žlice ljutog umaka pa ostavite sa strane. Premažite svinjetinu ostatkom ljutog umaka i dobro začinite solju.
  2. Poredajte komade mesa na štapiće i stavite u ugrijanu tavu pa pecite četiri minute. Okrenite i pecite još četiri, pet minuta. Ostavite da odstoji tri minute te premažite meso mješavinom maslaca i ljutog umaka.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.