gastro postao
Kozice na ražnjićima s aioli umakom
Vrijeme pripreme: do 15 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 517
Aioli umak
- 0.50 režanj češnjak
- 1 kom žumanjak kokošji (sirovi )
- 1 žlica senf
- 1 kom limunov sok
Ostalo
- 1000 g kozica velika
- ulje maslinovo
Pistacije
- 40 g pistacije
- 2 žlica sjemenke sezama, oljuštene suhe
- 1 mala žlica kumin, mljeveni
- 1 mala žlica korijander
- 250 mala žlica papar
- sol
Potrebno vam je
- 125 šalica majoneza
Priprema
- Za umak zgnječite češnjak. Izmiješajte žumanjak i senf pa ulijte ulje. Dodajte češnjak i limun te začinite solju i paprom. Pomiješajte umak s korijandrom.
- Usitnite pistacije te pomiješajte sa sezamom, korijandrom, kuminom, solju i paprom. Ugrijte grill-tavu. Nabodite kozice na štapiće pa ih uvaljajte u smjesu s pistacijama.
- Dodajte malo ulja u tavu i pržite od tri do četiri minute. Poslužite uz umak.
Izvor Skuhatćute