Recepti 03. listopada 2014.

Morski ražnjići

gastro postao gastro.24sata.hr
Kozice na ražnjićima s aioli umakom

Vrijeme pripreme: do 15 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 517

Aioli umak

  • 0.50 režanj češnjak
  • 1 kom žumanjak kokošji (sirovi )
  • 1 žlica senf
  • 1 kom limunov sok

Ostalo

  • 1000 g kozica velika
  • ulje maslinovo

Pistacije

  • 40 g pistacije
  • 2 žlica sjemenke sezama, oljuštene suhe
  • 1 mala žlica kumin, mljeveni
  • 1 mala žlica korijander
  • 250 mala žlica papar
  • sol

Potrebno vam je

  • 125 šalica majoneza

Priprema

  1. Za umak zgnječite češnjak. Izmiješajte žumanjak i senf pa ulijte ulje. Dodajte češnjak i limun te začinite solju i paprom. Pomiješajte umak s korijandrom.
  2. Usitnite pistacije te pomiješajte sa sezamom, korijandrom, kuminom, solju i paprom. Ugrijte grill-tavu. Nabodite kozice na štapiće pa ih uvaljajte u smjesu s pistacijama.
  3. Dodajte malo ulja u tavu i pržite od tri do četiri minute. Poslužite uz umak.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.