Recenzije 15. svibnja 2020.

Isprobale smo luksuzni sladoled s potpisom Roberta Hromalića

foto: Marijana Zlomislić
gastro postao gastro.24sata.hr
Robert Hromalić ponovno je otvorio Le Kolač, a s njim i sezonu sladoleda...

Posljednja su dva mjeseca bila dinamična za Le Kolač, slastičarnicu na Petretićevom trgu koju posljednjih godinu i pol vodi pastry chef Robert Hromalić. Nakon zatvaranja ugostiteljskih objekata, najprije su krenuli s dostavom pa su je nakratko zaustavili, a netom prije Uskrsa vratili su se s osvježenom ponudom i dostavom. Predstavili su six pack kolača, slani i čokoladni karamel te pastu od lješnjaka u teglicama, a zatim i keksiće u eko kutijama. Potom su nekoliko tjedana radili po principu narudžbe i preuzimanja u slastičarnici, a od ponedjeljka je otvorena i terasa.

Društvena je anksioznost u Zagrebu još uvijek osjetna, centar grada je značajno prazniji no što je bio zadnjih godina u ovo doba, pa nije ni čudo što i u slastičarnicama ljudi kolače uglavnom uzimaju za van. Ipak, dok smo sjedile na jednom od visokih drvenih stolova, izmijenio se pristojan broj kupaca koji su izlazili s paketima karakteristično duguljastih kolača i novim sladoledima. Čini se da je njihova, standardno dobra, kampanja na društvenim mrežama ponovno bila uspješna.

 | Author: Marijana Zlomislić foto: Marijana Zlomislić

Ledeni trio s potpisom

Okusi sladoleda nas nisu iznenadili jer dobro poznajemo rad chefa Hromalića; riječ je o čokoladi s čokoladnim karamelom i komadićima brownieja, kombinaciji bijele čokolade, pistacije i sorbeta od višnje te lješnjaku s mliječnom čokoladom i slanim karamelom. Pakirani su u eko posudice od 750 ml, rok trajanja je godinu dana, a prodaju se po cijeni od 90 i 95 kuna. 

U planu je da ih kupci ponesu kući, ali mi smo sjele na terasu, podsjetile se kakvi su Yuzu, Tonka i Flan, a potom smo večer zatvorile sladoledom. Nažalost, lješnjaka više nije bilo, ali smo testirale preostala dva.

 | Author: Marijana Zlomislić foto: Marijana Zlomislić

Čokolada nam je prvi izbor, zbog ugodne gorčine, ali i male sreće koju smo osjetile svaki put kad smo naletjele na komadiće brownieja. Prokomentirale smo kako se ne bismo bunile da smo osjetile malo više soli, ali to je zaista stvar ukusa i navika. U svakom slučaju, sladoled je kremast, zasitan i zaista ukusan.

Kad smo otvorile sljedeći, najprije nas je dočekao sloj odličnog sorbeta od višnje kojeg bismo bez razmišljanja jele zasebno. U kombinaciji s pistacijom i bijelom čokoladom očekivano dobro funkcionira, ali voljele bismo da je okus pistacije ipak nešto intenzivniji. Ovaj je dvoslojni ledeni užitak i nešto skuplji; za njega je potrebno izdvojiti 95 kuna. 

 | Author: Marijana Zlomislić foto: Marijana Zlomislić

Konačni ćemo sud donijeti tek kad isprobamo i sladoled od lješnjaka, sastojka s kojim u Le Kolaču dosad nisu pogriješili. Dotad ćemo se častiti ovima koji nas čekaju u zamrzivaču. 

 

Možda vas zanima... Prvi rođendan Le Kolača uz devet novih slastica Špajza
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.