Recenzije 20. svibnja 2022.

Isprobali smo kreativna i ukusna jela s novog sezonskog jelovnika ReUnion restorana

;Novi proljetni jelovnik ReUnion restorana hotela Canopy by Hilton foto: Canopy by Hilton
gastro postao gastro.24sata.hr
ReUnion restoran hotela Canopy by Hilton na Branimirovoj ima odličan novi sezonski jelovnik, a signature kokteli koje pripremaju Canopy entuzijasti, spoj su izvrsnih okusa i estetike

ReUnion restoran hotela Canopy by Hilton na Branimirovoj zagrebačka je gastro adresa na kojoj kreativni chefovi pripremaju maštovita jela od svježih sezonskih namirnica. S novog ReUnion menija preporučamo izvrstan specijalitet od vratine crne svinje sa žara serviran uz zaseku, hrskavi mladi krumpir, kremu paprike i salatu s mahunama, a za toplije dane probajte carpaccio od hobotnice ili grdobinu s rostijem od krumpira na raguu od hobotnice i boba.

 | Author: Canopy by Hilton Carpaccio od hobotnice, foto: Canopy by Hilton

Novost na jelovniku su i hrskava lepinja s chutnijem od pečenih rajčica i tofu sirom i pizzeta s junećim carpacciom, a nemojte preskočiti ni crne fettuccine & brudet od liganja i sipe kao niti ukusan rižoto od špinata i mladog kozjeg sira.

Glavni chef Marinko Topalović je istaknuo da se u ReUnionu trude u svakom jelu zastupati lokalnu gastronomiju pa se tako, primjerice, u rižotu od špinata i kozjeg sira kao poseban detalj nalazi hrskavac od tijesta za paprenjak, koji predstavlja hommage ovom dijelu kontinentalne Hrvatske.

 | Author: Canopy by Hilton Vrat crne svinje sa žara i sezonski rižot sa špinatom i kozjim sirom, foto: Canopy by Hilton

Desertna karta bogatija je za hrskavo-kremasti Mille-feuille sa slastičarskom kremom i kremom od pistacija te sezonskim bobičastim voćem. Drugi odličan desert je Mon cheri - kolač s višnjama maraskama kuhanima u rakiji, s bazom od keksa s malinama i bijelom čokoladom. Raskošna čokoladna tortica oduševit će sve ljubitelje čokolade, a napravljena je od čokoladnog biskvita punjenog mousseom od čokolade i karamelom na kojem se nalazi sloj ganacha od tamne čokolade. Nikako nemojte preskočiti isprobati i ReUnionov slatki “bestseller” Bajaderu.

 | Author: Canopy by Hilton Hrskavo-kremasti Mille-feuille sa slastičarskom kremom i kremom od pistacija te sezonskim bobičastim voćem. foto: Canopy by Hilton

I dalje u ponudi Canopy Central Bara, i pravo ljetno osvježenje, su specijalne; Amarena i Badem cold brew kave, Lješnjak latte macchiato i popularna Dalgona. Uz signature Canopy koktele od kojih posebno izdvajamo Bajadera Martini i Penkalu, craft piva i odličnu vinsku kartu, novi sezonski jelovnik ReUnion restorana odličan su razlog da posjetite eklektičan Canopy bar i uživate na urbanoj ljetnoj terasi uz barske zalogaje.

 | Author: Canopy by Hilton Signature Canopy kokteli pravo su ljetno osvježenje, foto: Canopy by Hilton

Canopy by Hilton i njegov ReUnion restoran nalaze se u ulici kneza Branimira 29, u Zagrebu, u neposrednoj blizini turističkih i kulturnih zanimljivosti. Hotel raspolaže sa 151 sobom, interijer je inspiriran industrijskom prošlošću grada, modernizmom i street art-om. Na prvom katu nalaze se dvije moderne dvorane, nazvane po dvojici velikih izumitelja Tesli i Penkali, za manje sastanke, evente i obiteljske proslave. Svim gostima na raspolaganju je besplatni bežični internet, retreat zona za opuštanje i transfer lounge za ranije dolaske i kasnije odlaske, stanice za filtriranu vodu, besplatni bicikli, prostrani 24-satni fitness centar i profesionalni i ljubazni Canopy entuzijasti.

 

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.