Recenzije 13. ožujka 2018.

Sezonski, fino i drugačije: Subotnji brunch u Ducku

foto: Julio Frangen
gastro postao gastro.24sata.hr
Igor Gudac i Iva Savić ( Iva Culinary Postcards) pripremili su omiljene klasike doručka na malo drugačiji način. Tako je chef Igor promovirao novu gastro ponudu koju će gosti moći konzumirati u njegovom bistro svake subote od 9 do 13 h.

“Htjeli smo ljudima u Zagrebu ponuditi bogati kasni doručak o kakvom svi sanjamo vikendom. Tako su se na meniju našla raznolika jela, i slatka i slana, koja su gosti mogli kombinirati za potpuni užitak. Od slatkih jela, u kategoriji “zdravijeg” doručka, našli su se chia puding i zobena kaša.

 

 | Author: Julio Frangen foto: Julio Frangen

 

Chia puding radili smo s bademovim “mlijekom” (u vlastitoj izradi) i služili u kombinaciji s pekmezom od naranče, kikiriki maslacem i domaćom čokoladnom granolom. Zobenu kašu s mrkvom i začinima služili smo s kokosovim mlijekom i krokantom od oraha i sezama.

 

 | Author: Julio Frangen foto: Julio Frangen

 

Pored ovoga, na meniju su bila neizostavna namirnica doručka/bruncha – jaja, koja smo služili u dvije varijante – kao kajganu (scrambled eggs) s komadićima hrskave pancete i svježim rotkvicama, i u dekadentnom izdanju, pohana, na kruhu sa sotiranim čimulama kelja i Crème fraîche.

 

 | Author: Julio Frangen foto: Julio Frangen  | Author: Julio Frangen foto: Julio Frangen

 

Osim toga, na meniju se našla i salata od pečene cikle s blitvom, humusom i jogurt dresingom, te palačinke za one slatkog zuba, služene s čokoladnim ganacheom i pastom od lješnjaka.” ispričala nam je Iva s bloga culinary postcards ponešto o svemu ponuđenom.

 

 | Author: Julio Frangen foto: Julio Frangen

 

Recepte za jela poput ovih posluženih u Ducku, možete potražiti na njenom blogu gdje se Iva, kroz pretežito vegetarijanski pristup pripremanju hrane, koristi raznim kombinacijama namirnica te otkriva nove vrsta pripreme hrane, a sve to držeći se sezonske ponude i pazeći da sve što jedemo bude ukusno i kvalitetno. 


 | Author: Julio Frangen foto: Julio Frangen

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.