Recenzije 30. lipnja 2019.

Probali smo novu poslasticu iz slastičarnice Torterie Macaron!

foto: Gastro.hr
gastro postao gastro.24sata.hr
Društvene su nam mreže posljednjih dana zatrpane slasticama – i nije nam žao. U tom moru divnih fotografija primijetili smo i novinu u ponudi slastičarnice Torterie Macaron, njihove sladoledne macarons.

Ova francuska slastica sastoji se od meringue, bademovog brašna i kreme na bazi maslaca, a navodno se pojavila još u 16. stoljeću. Popularnost je porasla početkom 2000-ih, osobito nakon premijere filma „Marie Antoinette“ Sofije Coppole, u kojem su macaroni upečatljiv dio scenografije. Današnji su macaroni odmakli od originala i postoji nebrojno mnogo slatkih i slanih kombinacija. 

Torterie Macaron napravio je još jedan iskorak, prikladan ovim natprosječno visokim temperaturama. Riječ je o inovativnom macaronu koji je punjen njihovim dobro poznatim sladoledom. U ponudi je sedam okusa, a cijena je zaista pristupačna – 10 kuna po komadu. 

 

 

Testirali smo...

Mi smo iskoristili ovaj produženi vikend za testiranje i odabrali četiri okusa, klasičnu vaniliju, lješnjak, malinu i pistaciju. Posluženi su nam u malim posudicama, umočeni u oraščiće ili čokoladu, ovisno o okusu. Pistacija je, uz mango, naš najdraži okus iz ponude ove slastičarnice pa smo imali i najveća očekivanja. Ovaj je sladoledni macarons vizualno najprimamljiviji, a vrlo su dobro izbalansirani i okusi. Ako volite slatko-slane deserte, upravo će vam pistacija najbolje odgovarati.

 | Author: Gastro.hr foto: Gastro.hr

Vanilija je  zaista ugodno iznenađenje, u ljetnoj žutoj boji i instagramična. Macaron je taman chewy, u nedostatku prikladnog izraza, a sladoled standardno kremast i aromatičan. Malina je kiselkasta i osvježavajuća, ali je zaista morate brzo pojesti kako bi izbjegli topljenje i crvene tragove po prstima i oko usta. U svakom slučaju, predlažemo da zamolite za žličicu.

Lješnjak je, moramo priznati,  pomalo razočaravajuć. Možda smo ovakav dojam stekli jer smo prethodno probali tri zaista zanimljiva, ukusna i različita sladoledna macarona. Presudu ne volimo donositi nakon samo jednog testiranja pa ćemo samo zaključiti kako je, u odnosu na ostatak, bio neupečatljiv.

 

Možda vas zanima... Kaiser knedle - novo mjesto u Zagrebu za sve koji vole ovaj slatki klasik Špajza

 

Zaključujemo...

Sladoledni je macaron jedna od boljih poslastica u ponudi Torterie Macaron, što nije neočekivano jer su im i macarons i sladoled na dobrom glasu. Pohvaljujemo ideju, vizualnu prezentaciju i izvedbu, a zadovoljni smo i cijenom od 10 kuna. S obzirom na to da standardni macaron u ovoj slastičarnici stoji sedam kuna, a kuglica sladoleda 10, čini nam se da je ovo sasvim pristojna svota.

Također savjetujemo da ne pretjerate pri naručivanju jer su zaistniji no što se naizgled čini. Mi smo ih jeli nakon ručka i dva po osobi bila su i više nego dovoljna. 

Preporučujemo!

 

 

Komentari 1
Pogledaj sve komentare
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • SMECHAR 17:32 08. Srpanj 2019.

    Probao sam i ja sam baš zadovoljan ovom slasticom. Probam uvijek po jedan i do sada mi se najviše svidio ovaj voćni od borovnice a nekoliko ljudi mi je kazalo da je njima najbolji od pistacia tako da treba probati ... prikaži još! sve jer nisu nimalo loši. Cijena 10 kn kao i kuglica sladoleda a meni bolje i zanimljivije.