Recenzije 21. svibnja 2017.

Večer vina i umjetnosti: Edukacija i užitak

foto: Julio Frangen
gastro postao gastro.24sata.hr
Ovih je dana u dvorištu galerije Kazamat, tik do regionalne vinoteke i Vodenih vrata, u povijesnoj osječkoj jezgri - Tvrđi, održana je Večer vina i umjetnosti.

To je manifestacija koja je okupila renomirane vinare poput Gerštmajera, Buhača, Kolara, Brzice, vinarije Svijetli dvori, itd., ali i neke vinare koje tek čeka svijetla budućnost poput Kolembusa iz Našica i Katavića iz Zoljana.

 | Author: Julio Frangen foto: Julio Frangen

Bila je prisutna i heritage vinarija Tonković iz Bačkih vinograda u Srbiji sa svojim fenomenalnim vinima na bazi kadarke; Fantazijom i Rapsodijom. 

Možda vas zanima... Najava festivala ZG Wine & Food i Zagreb Bubbles Najave

Ova vinarija je osnovana prije desetak godina s misijom da revitalizira staru panonsku sortu kadarku. Preveliki prinosi, gusti grozdovi i tanka kožica kadarku čine iznimno podložnom bolestima, pa su je na našim prostorima poslije drugoga svjetskog rata zamijenile otpornije sorte.

 | Author: Julio Frangen foto: Julio Frangen

Međutim kadarka daje specifična, zadivljujuća fina i sva sreća da je pokrenut proces njene revitalizacije.

Možda vas zanima... Nevjerojatni vinski festivali širom Hrvatske! Najave

Koncept manifestacije je jednostavan – kaucija za čašu iznosi dvadeset kuna, a jedan bon za decilitar vina četiri kune. Dobra je to prilika da na jednom mjestu kušate različita vina, različitih vinara, a dobra je stvar i ta što vam sami vinari toče svoje vino, pa možete s njima popričati o svemu što Vas zanima, tj. saznati željene informacije neposredno od samih proizvođača, iz prve ruke!

Možda vas zanima... Korčulanske Pjatance – proljetni festival hrane i vina Najave

 

 | Author: Julio Frangen foto: Julio Frangen

Prisutne su zabavljali Trend Acoustic Band, Red Rooster i DJ on wine / Tac. Osim glazbenog odvijao se i bogat kulturni program. U regionalnoj vinoteci održana je izložba fotografija "Atmosphere", a u galeriji Kazamat izložba pod nazivom "Sifonija".

Udruga Oksimoron održala je performans u tri čina pod nazivom "Kako je vino zavelo ljubav" koji je bio začinjen ulomcima iz kultne knjige "Filozofija vina" Bele Hamvasa.

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.