Recenzije 02. prosinca 2018.

Za prste polizati: Mesne rolice s pancetom i sirom

Mesne rolice
Dreamstime
gastro postao gastro.24sata.hr
Ovako pripremljeno meso postaje nešto više, skoro pa svečanije jelo koje ćete rado poslužiti svojim ukućanima ili gostima.

Mljevena svinjetina nikad nije bila ukusnija nego u ovim mesnim rolicama. Recepata za mesne rolice ima bezbroj, a u ovoj verziji rolice su punjene sirom i poslužene uz gljive i kajmak što ih čini jos sočnijima.

 

Možda vas zanima... Mesna štruca za cijelo društvo - Pregacha ima savršen recept! Špajza

 

Poigrajte se sastojcima i uživajte u roladi.

Potrebno vam je:

  • 1 kg svinjskog mljevenog mesa
  • 15 dag tanko rezane pancete
  • 15 dag gaude
  • 15 dag kajmaka
  • jaje
  • 3 šnite starog kruha
  • 3 kisela krastavca
  • 2 luka
  • 3 žličice mljevene paprike
  • peršin

 

Možda vas zanima... Meksički vikend: Ljuta mesna štruca Recepti


Priprema:

  1. Nasjeckani luk i suhu slaninu pržiti na malo ulja. U većoj posudi pomiješati mljeveno meso, jaje, kruh namočen u mlijeku pa ocijeđen rukama, sitno narezane krastavce, prženi luk i slaninu, peršin te začine. Na veći komad folije posipan krušnim mrvicama rukama nanijeti meso i poravnati ga u oblik pravokutnika.
  2. Po sredini rasporediti sir ili po želji kuhana jaja. Pažljivo spojiti rubove štruce kako bi sir ili jaja ostali unutar savijače. U lim za pečenje uliti 2 dl ulja i zagrijati ga u pećnici da bude vrelo. Na zagrijano ulje uz pomoć folije prebaciti štrucu u lim na onu stranu na kojoj je spoj. Na ostatku ulja možete popržiti šampinjone za prilog.
  3. Štrucu odmah uz pomoć žlice preliti vrelim uljem i peći u početku prekriveno alu folijom, a kasnije bez nje u pećnici na 200 stupnjeva oko 60 minuta. Pred kraj u lim dodajte gotove gljive i rastopljeni kajmak.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.