gastro postao
Ovako pripremljeno meso postaje nešto više, skoro pa svečanije jelo koje ćete rado poslužiti svojim ukućanima ili gostima.
Mljevena svinjetina nikad nije bila ukusnija nego u ovim mesnim rolicama. Recepata za mesne rolice ima bezbroj, a u ovoj verziji rolice su punjene sirom i poslužene uz gljive i kajmak što ih čini jos sočnijima.
Poigrajte se sastojcima i uživajte u roladi.
Potrebno vam je:
- 1 kg svinjskog mljevenog mesa
- 15 dag tanko rezane pancete
- 15 dag gaude
- 15 dag kajmaka
- jaje
- 3 šnite starog kruha
- 3 kisela krastavca
- 2 luka
- 3 žličice mljevene paprike
- peršin
Priprema:
- Nasjeckani luk i suhu slaninu pržiti na malo ulja. U većoj posudi pomiješati mljeveno meso, jaje, kruh namočen u mlijeku pa ocijeđen rukama, sitno narezane krastavce, prženi luk i slaninu, peršin te začine. Na veći komad folije posipan krušnim mrvicama rukama nanijeti meso i poravnati ga u oblik pravokutnika.
- Po sredini rasporediti sir ili po želji kuhana jaja. Pažljivo spojiti rubove štruce kako bi sir ili jaja ostali unutar savijače. U lim za pečenje uliti 2 dl ulja i zagrijati ga u pećnici da bude vrelo. Na zagrijano ulje uz pomoć folije prebaciti štrucu u lim na onu stranu na kojoj je spoj. Na ostatku ulja možete popržiti šampinjone za prilog.
- Štrucu odmah uz pomoć žlice preliti vrelim uljem i peći u početku prekriveno alu folijom, a kasnije bez nje u pećnici na 200 stupnjeva oko 60 minuta. Pred kraj u lim dodajte gotove gljive i rastopljeni kajmak.