Špajza Gastro zvijezda 10. studenoga 2018.

Mesna štruca za cijelo društvo - Pregacha ima savršen recept!

foto: Lidija Lončarić
gastro postao gastro.24sata.hr
Gastro zvijezda meetup bio je idealna prilika da isprobamo jela finalista Gastro zvijezde, a jedno od onih koje ćemo zasigurno još dugo pamtiti je i mesna štruca naše Irene s bloga Pregacha.

Irena kaže kako je ovu količinu pripremala za veće druženje, a inače sve sastojke prepolovi pa to, upustite li se u pripremu, svakako imajte na umu. Ova sočna mesna štruca oduševila je baš sve prisutne na meetup-u, a vjerujemo i kako će oduševiti i vaše društvo.

 

Možda vas zanima... Meetup blogera: Jelima do titule Gastro zvijezde Špajza Možda vas zanima... Kako su se naši blogeri proveli na #gastrozvijezda meetupu-u Špajza

 

 | Author: Lidija Lončarić foto: Lidija Lončarić

 

Potrebno vam je:

  • 1 kg svinjskog mesa
  • 0.5 mljevene piletine
  • 2 glavice luka
  • 3 češnja česnjaka
  • 4-5 šnita kruha natopiti u čaši mlijeka
  • 2 jaja
  • 2-3 zlice soli
  • 2 žličice papar
  • 2 žlice mljevene crvene slatke paprike i ljuta paprika po želji
  • Peršin i celer list (cca saka nasjeckanog lista)
  • Od začina možete staviti i žličicu luka u granulama ili češnjaka u granulama.
  • 8 jaja
  • 6 ribanih jaja

Postupak pripreme:

  1. Luk narezati na sitne kockice i dinstati na laganoj vatri dok ne uvene, dodati sitno nasjeckani češnjak. Kad češnjak pusti miris, maknuti s vatre i ostaviti da se ohladi.
  2. 4-5 šnita kruha nakidati na kockice i posuti s cca čašom mlijeka.
  3. U meso pomiješati, pa dodati sve sastojke (s tim da kruh ocijedite rukama od mlijeka) i mijesiti par minuta dok ne postane kompaktna smjesa. Ostavite u hladnjaku bar pola sata.
  4. Smjesu podijeliti na dva dijela, pa svaki staviti na prozirnu foliju i napraviti pravokutnik debljine cca 1 cm.
  5. Po jednom poslagati 8 tvrdo kuhanih jaja i zarolati uz pomoć folije. A na drugi dio sam naribala 6 tvrdo kuhanih jaja i isto zarolala.
  6. Pekla sam na 200 stupnjeva pola sata pokriveno alu folijom i još pola sata otkriveno. Dok ne dobiju finu smeđe zlatnu boju.
  7. Kod nas se uz prilog sluzi pire krumpir.

Dobar tek!

 | Author: Lidija Lončarić foto: Lidija Lončarić

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.