gastro postao
Gastro zvijezda meetup bio je idealna prilika da isprobamo jela finalista Gastro zvijezde, a jedno od onih koje ćemo zasigurno još dugo pamtiti je i mesna štruca naše Irene s bloga Pregacha.
Irena kaže kako je ovu količinu pripremala za veće druženje, a inače sve sastojke prepolovi pa to, upustite li se u pripremu, svakako imajte na umu. Ova sočna mesna štruca oduševila je baš sve prisutne na meetup-u, a vjerujemo i kako će oduševiti i vaše društvo.
Potrebno vam je:
- 1 kg svinjskog mesa
- 0.5 mljevene piletine
- 2 glavice luka
- 3 češnja česnjaka
- 4-5 šnita kruha natopiti u čaši mlijeka
- 2 jaja
- 2-3 zlice soli
- 2 žličice papar
- 2 žlice mljevene crvene slatke paprike i ljuta paprika po želji
- Peršin i celer list (cca saka nasjeckanog lista)
- Od začina možete staviti i žličicu luka u granulama ili češnjaka u granulama.
- 8 jaja
- 6 ribanih jaja
Postupak pripreme:
- Luk narezati na sitne kockice i dinstati na laganoj vatri dok ne uvene, dodati sitno nasjeckani češnjak. Kad češnjak pusti miris, maknuti s vatre i ostaviti da se ohladi.
- 4-5 šnita kruha nakidati na kockice i posuti s cca čašom mlijeka.
- U meso pomiješati, pa dodati sve sastojke (s tim da kruh ocijedite rukama od mlijeka) i mijesiti par minuta dok ne postane kompaktna smjesa. Ostavite u hladnjaku bar pola sata.
- Smjesu podijeliti na dva dijela, pa svaki staviti na prozirnu foliju i napraviti pravokutnik debljine cca 1 cm.
- Po jednom poslagati 8 tvrdo kuhanih jaja i zarolati uz pomoć folije. A na drugi dio sam naribala 6 tvrdo kuhanih jaja i isto zarolala.
- Pekla sam na 200 stupnjeva pola sata pokriveno alu folijom i još pola sata otkriveno. Dok ne dobiju finu smeđe zlatnu boju.
- Kod nas se uz prilog sluzi pire krumpir.
Dobar tek!