Mađarica, pita od jabuka, orahnjača, kolači od griza spadaju u svima omiljene kolače i recepti za njih zapisani su sigurno u svakoj bilježnici. Čupavci su jedan od takvih kolača, često se razmjenjuju recepti i isprobavaju novi dok se konačno ne odlučimo za onaj pravi.
Zapravo vrlo jednostavan za napraviti, dovoljno je ispeći biskvit i umočiti kocke u čokoladu pa zatim u kokos. Ta divna kombinacija čokolade i kokosa brzo će nestati s tanjura. Postoji različite kombinacije, poput čupavca s bijelom čokoladom.
Mi vam donosimo recept iz bilježnice moje bake, mali slasni zalogaji kojima svi teško odolimo. Podijelite i vi s nama vaš omiljeni recept za čupavce ili neki drugi kolač koji se najčešće nađe na obiteljskom stolu.
Omiljeni recept unesite ovdje: Recepti
Recept za čupavce:
Sastojci za tijesto:
- 2 cijela jaja
- 300 g šećera
- 100 g margarina
- 2 dl mlijeka
- 300 g glatkog brašna
- 1 prašak za pecivo
Glazura:
- 2 dl mlijeka
- 100 g margarina
- 150 g čokolade za kuhanje
- kokos
Priprema:
- Pomiješajte sve namirnice za biskvit i miksajte.
- Pećnicu zagrijati na 180ºC i peći otprilke oko 30 minuta. Za ovu količinu smjese potrebna je posuda veličine 40x20 cm.
- Ohlađeni biskvit narezati na kocke. Namirnice za glazuru kuhati na laganoj vatri. Nakon toga kocke uvaljati u čokoladu i kokos.
- Ako biskvit ispade malo čvršći nemojte se brinuti, čupavci se neće raspadati kada budu gotovi.
Dobar tek!