Recepti 07. siječnja 2024.

Imamo 4 ideje za ukusan doručak s jajima!

Jaja
Jaja za doručak, može li bolje? foto: Shutterstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Predlažemo da vikend rezerviraš za jaja i uživanje u slasnom (i zasitnom) doručku

Hranjiva, ukusna i jednostavna za pripremu, jaja su nepogrešiv izbor za ležerna jutra. Ako ti nedostaje inspiracije ili jednostavno želiš isprobati neku novu kombinaciju, donosimo ti recepte za najukusniji doručak s jajima…

Pahuljasta jaja sa slaninom

Cloud eggs, odnosno pahuljasti, zapečeni snijeg od bjelanjaka s divnim tekućim žumanjkom u sredini oduševit će te na prvi zalogaj! Donosimo ti postupak pripreme ovog efektnog doručka ili bruncha i predlažemo da u snijeg umiješaš komadiće hrskave slanine. Po želji dodaj i naribani sir, sušenu rajčicu, začine i uživaj!

 

Možda vas zanima... Pahuljasta jaja sa slaninom - za dobar početak dana Recepti

 

 | Author: Shutterstock Jaja su odlična namirnica za doručak, a mogu se pripremati na mnogo načina foto: Shutterstock

Brzinski wrap od jaja

Ako više nemaš ideju kako pripremiti jaja, isprobaj lagani wrap od jaja. Savršen je doručak ili užina zbog niskog udjela ugljikohidrata te puno hranjivih sastojaka iz povrća. Njegova čar, osim jednostavne pripreme, svakako je u tome što ga možeš prilagoditi svom ukusu! Stoga, imaš li viška jaja, a manjka ideja kako ih pripremiti, isprobaj ovu!

 

Wrap od jaja Možda vas zanima... Wrap od jaja - jednostavan i hranjiv doručak Recepti
 

Ukusni zalogajčići od jaja, šunke i sira

Ako voliš jaja i povrće, ali i brze zalogaje koje možeš grickati u hodu, onda su muffini od jaja idealan doručak za tebe. Za pripremu će ti trebati samo pola sata, a uvijek ih možeš zamrznuti i po potrebi izvaditi iz zamrzivača. Sastojke prilagodi svojem ukusu i željama. Uživaj!

 

Muffini od jaja, šunke i sira Možda vas zanima... Doručkuj fine zalogajčiće od jaja, šunke i sira Recepti

 

 | Author: Shutterstock Sendvič sa salatom od jaja foto: Shutterstock

Sendvič sa salatom od jaja

Sočan, mekani sendvič s bogatim, kremastim punjenim i nadjevom salate od jaja, odličan je doručak, međuobrok ili večera! Ukusan je i zasitan, a priprema je vrlo jednostavna. U “srcu” sendviča je savršeno tvrdo kuhano jaje, a mi ti predlažemo da ih skuhaš još par u slučaju da se pojave problemi s ljuštenjem.  

 

Sendvič od jaja Možda vas zanima... Iskoristi kuhana jaja i napravi ove slasne sendviče Recepti

 

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.