Recepti 08. lipnja 2015.

A Rose Garden Cake

A Rose Garden Cake
gastro postao gastro.24sata.hr
Danas za vas imam recept za finu voćnu tortu idealnu za sve prilike. Naravno, kraljica jagoda je opet u centru pažnje. Red finog biskvita, red voća i fine kreme, malo jednostavne dekoracije i spremni ste za roštiljadu, goste ili uživanje na terasi, uz omiljeni časopis i krišku tortice. U slast!

Vrijeme pripreme: do 180 min

Broj porcija: 20

Težina pripreme: Srednje

Biskvit:

  • 3 kom jaja
  • 3 žlica brašna
  • 3 žlica šećera
  • 1 žlica praška za pecivo

Krema:

  • 1 kom puding od jagode
  • 0.50 l slatkog vrhnja
  • 1 kom želatina
  • jagode

Slaganje i dekoriranje torte:

  • jagode
  • 200 ml slatkog vrhnja
  • dekorativni posip

Priprema

  1. Pećnicu zagrijte na 180°C i kalup namastite ili ga obložite papirom za pečenje. Ja sam koristila okrugli kalup promjera 26 cm.
  2. Pripremite biskvit: Odvojite žutanjke od bjelanjaka. Od bjelanjaka izradite čvrsti snijeg. Žutanjcima dodajte šećer pa ih zajedno izmiksajte da dobijete pjenastu smjesu. Snijeg lagano umiješajte u smjesu od žutanjaka i šećera. Dodajte brašno i prašak za pecivo pa lagano promiješajte špatulom da se sastojci sjedine.
  3. Ulijte smjesu za biskvit u pripremljeni kalup i ravnomjerno ju rasporedite. Biskvit pecite 10-tak minuta i provjerite da li je gotov čačkalicom. Znat ćete da je biskvit gotov kad upiknete čačkalicu u biskvit i ona iz biskvita izađe čista. Ohladite biskvit.
  4. Operite i očistite jagode. Dio jagoda nasjeckajte jer ćete ih trebati za kremu a ostatak jagoda ostavite sa strane jer će vam trebati kod slaganja slojeva torte.
  5. Skuhajte puding od jagode prema uputi s vrećice i ostavite ga da se potpuno ohladi. Slatko vrhnje čvrsto izmiksajte. Kad se puding ohladi, pomiješajte ga sa slatkim vrhnjem. Zatim u kremu dodajte i nasjeckane jagode. Prema uputi s vrećice pripremite želatinu pa ju dodajte u kremu.
  6. Biskvit i krema su spremni pa možete složiti tortu. Na stalak za tortu stavite okvir kalupa promjera 26 cm. U kalup stavite ohlađeni biskvit. Na biskvitnu podlogu poslažite jagode prerezane na polovice a na jagode nanesite pripremljenu kremu na bazi pudinga od jagode. Sve skupa stavite u hladnjak na hlađenje da krema očvrsne, i to najbolje kroz noć ako možete.
  7. Nakon što se torta ohladila i krema je očvrsnula, slijedi dekoriranje. Najprije pažljivo uklonite okvir kalupa. Stranice torte prema potrebi dodatno zagladite. Budući da je krema lagano roze boje, za dekoriranje koristimo slatko vrhnje da dobijemo lagani kontrast u nijansama. Izmiksajte slatko vrhnje i napunite slastičarsku vrećicu za dekoriranje.
  8. Sa strane tortu ukrasite na način da sredinu ispunite redom bijelim ružama koje se lijepo ističu na blago rozoj podlozi. Od jedne veće jagode napravite ružu i postavite ju na sredinu torte. Ruže od jagode se vrlo jednostavno rade nožićem kojim oblikujete latice.
  9. Oko ruže od jagode oblikujte još ruža od slatkog vrhnja i na kraju, da obogatite tortu, dio oko ruža ukrasite dekorativnim posipom. Ohladite i poslužite. A Rose Garden Cake | Author: Happiness is Homemade foto: Happiness is Homemade
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.