Recepti 19. veljače 2023.

Američke palačinke: Pet kombinacija koje moraš isprobati!

foto: Shutterstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Tople, sočne, mirisne, prozračne, meke američke palačinke, tko im može odoljeti?

Palačinke su najbolji način za započeti dan, zasladiti se nakon finog ručka ili pak za uživanje u slatkoj večeri. Američke palačinke jednostavne su za pripremu, a odlično se kombiniraju s različitim nadjevima i dodatcima. Posluži ih uz tučeno slatko vrhnje, javorov sirup, bobičasto voće ili čokoladni namaz, a možeš ih jesti i same, premazane samo s maslacem.

  • Pahuljaste palačinke s cimetom

Mirisne palačinke s cimetom odličan su izbor u svako doba dana! Uz pahuljaste palačinke s cimetom ti zaista neće trebati nikakvi dodaci, ali med nije naodmet. Ako pak imaš vremena i želiš se pozabaviti pripremom kreativnog doručka, pripremi preljev od krem sira, mlijeka, šećera u prahu i vanilije. Uživaj!
 

Možda vas zanima... Isprobaj ekstra pahuljaste palačinke s cimetom Recepti

 

  • Američke palačinke s toplim nadjevom od jabuka

Pahuljaste američke palačinke s nadjevom od jabuka, cimeta i grožđa savršen su doručak, brunch ili desert u ovo vrijeme. Posluži ih s još nekim nadjevima po želji ili šećerom u prahu i uživaj u savršenom desertu! Namirnice navedene u nastavku dovoljne su za četiri porcije pa ih svakako poduplaj ako ih pripremaš za više ljudi.
 

Možda vas zanima... Američke palačinke s toplim nadjevom od jabuka Recepti

 

  • Slasne palačinke s limunom i makom

Iznenadi najmilije palačinkama s grčkim jogurtom, limunom i makom. Okus i tekstura sigurno će te oduševiti! Ove slasne palačinke nisu suhe kao što je to ponekad slučaj sa sličnim verzijama, ali i uz njih dodatno možeš poslužiti kuglicu sladoleda, možeš ih preliti javorovim sirupom ili medom kako bi ih dodatno zasladila.

 

Možda vas zanima... Slatko jutro uz palačinke od limuna i maka Recepti

 

  • Sočne palačinke s mrkvom

Donosimo ti recept za još jednu verziju omiljenog deserta! Palačinke ćeš, uz samo malo naribane mrkve, pretvoriti u pravu jutarnju poslasticu. Priprema traje 15-ak minuta, a količina je dovoljna za dvije osobe (ili jednog istinskog obožavatelja). Možeš ih poslužiti uz krem sir, slatke sirupe, orahe, med...

 

Možda vas zanima... Obavezno isprobaj pahuljaste palačinke s mrkvom Recepti

 

  • Američke palačinke s Nutellom

Mekane i mirisne, idealni su obrok za sve sladokusce! Brze i jednostavne, a opet slasne, klasične američke palačinke s Nutellom sjajan način za zasladiti se. Meke i kremaste, upravo one dobitna su kombinacija za uživanje! 

 

Možda vas zanima... Pahuljaste palačinke s neodoljivim čoko punjenjem Recepti

 

Komentari 1
Pogledaj sve komentare
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • amando 12:06 19. Veljača 2023.

    Moze s nutellom