gastro postao
Krepko varivo iz Louisiane nastalo je pod utjecajem francuske i španjolske kuhinje, a tradicionalno se poslužuje tijekom karnevala kada se muškarci maskiraju i kreću u lov na namirnice
Vrijeme pripreme: do 180 min
Broj porcija: 8
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 431
Potrebno vam je
- 0.75 šalica ulje, biljno
- 1 šalica pšenično brašno, bijelo
- 5 žlica maslac, slani
- 3 kom luk ,crveni
- 2 kom paprika, zelena
- 2 kom celer, korijen
- 620 g kobasica (prosjek )
- 3 režanj češnjak
- 3 šalica bamija (mladi zeleni plodovi)
- 1.50 l povrtni temeljac
- 1 mala žlica svježi timijan
- 3 kom lovorov list
- 1 mala žlica svježe mljeveni papar
- 1 mala žlica cajenski papar
- 2 mala žlica sol
- 2 šalica pasirana rajčica (passata)
- 450 g rakovica
- 1000 g škampi
Priprema
- Na zagrijano ulje u tavi dodajte brašno, kuhajte na laganoj vatri često miješajući dok ne postane smećkaste boje. Maknite s vatre i dalje miješajte.
- Otopite maslac u posudi, dodajte narezani luk, paprike i celer te pirjajte 6-8 min. Povećajte vatru, dodajte kobasice i pecite ih pet min. Smanjite vatru pa dodajte bamiju i češnjak.
- Umiješajte lovor, timijan, papar, papriku i sol, izmiješajte, dodajte temeljac i rajčice, zakuhajte, smanjite vatru te kuhajte polupokriveno 20-25 min.
- Umiješajte pastu od brašna, pojačajte vatru, zakuhajte, izmiješajte, smanjite vatru i kuhajte otkriveno 40-45 min. Umiješajte škampe i rakove te miješajte četiri min.
Izvor Skuhatćute