Recepti 03. listopada 2014.

Američko južnjačko jelo od kobasica i škampa

gastro postao gastro.24sata.hr
Krepko varivo iz Louisiane nastalo je pod utjecajem francuske i španjolske kuhinje, a tradicionalno se poslužuje tijekom karnevala kada se muškarci maskiraju i kreću u lov na namirnice

Vrijeme pripreme: do 180 min

Broj porcija: 8

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 431

Potrebno vam je

  • 0.75 šalica ulje, biljno
  • 1 šalica pšenično brašno, bijelo
  • 5 žlica maslac, slani
  • 3 kom luk ,crveni
  • 2 kom paprika, zelena
  • 2 kom celer, korijen
  • 620 g kobasica (prosjek )
  • 3 režanj češnjak
  • 3 šalica bamija (mladi zeleni plodovi)
  • 1.50 l povrtni temeljac
  • 1 mala žlica svježi timijan
  • 3 kom lovorov list
  • 1 mala žlica svježe mljeveni papar
  • 1 mala žlica cajenski papar
  • 2 mala žlica sol
  • 2 šalica pasirana rajčica (passata)
  • 450 g rakovica
  • 1000 g škampi

Priprema

  1. Na zagrijano ulje u tavi dodajte brašno, kuhajte na laganoj vatri često miješajući dok ne postane smećkaste boje. Maknite s vatre i dalje miješajte.
  2. Otopite maslac u posudi, dodajte narezani luk, paprike i celer te pirjajte 6-8 min. Povećajte vatru, dodajte kobasice i pecite ih pet min. Smanjite vatru pa dodajte bamiju i češnjak.
  3. Umiješajte lovor, timijan, papar, papriku i sol, izmiješajte, dodajte temeljac i rajčice, zakuhajte, smanjite vatru te kuhajte polupokriveno 20-25 min.
  4. Umiješajte pastu od brašna, pojačajte vatru, zakuhajte, izmiješajte, smanjite vatru i kuhajte otkriveno 40-45 min. Umiješajte škampe i rakove te miješajte četiri min.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.