gastro postao
Sočna mesna štruca zamirisat će cijelu kuhinju kadulji, majčinoj dušici...
Vrijeme pripreme: do 90 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 507
Potrebno vam je
- 1000 g mljeveno meso
- 150 g mrkva, crvena
- 150 g celer, korijen
- 4 kriška kruh pšenični, bijeli
- 2 dl mlijeko kravlje ( 3.3% masti )
- 2 kom luk ,crveni
- 2 kom jaje kokošje
- 1 žlica worchester umak
- 1 žlica senf
- 1 žličica mješavina suhih začina
- 2 žlica ulje, biljno
- sol
- papar
Priprema
- Ogulite mrkvu i celer, operite, izrežite na kockice pa skuhajte tako da bude do pola kuhano. Kuhano povrće isperite hladnom vodom i dobro ocijedite.
- Narezanim kriškama kruha odrežite koricu, stavite u posudu i prelijte mlijekom. Luk ogulite i nasjeckajte. Upalite pećnicu na 180°c da se ugrije.
- Za to vrijeme mljevenome mesu dodajte luk, kuhani celer i mrkvu, ocijeđeni kruh, worcestershire, senf, jaja, sol, papar, vegetu te mokrim rukama sve dobro promiješajte.
- Kalup u kojem ćete peći mesnu štrucu nauljite, stavite na dno papir za pečenje i stavite smjesu te je lagano pritisnite. Pecite oko 50 minuta i pospite začinima prema želji - majčinom dušicom, kaduljom, sjeckanim peršinom...