Recepti 07. listopada 2014.

Aromatična mesna štruca

gastro postao gastro.24sata.hr
Sočna mesna štruca zamirisat će cijelu kuhinju kadulji, majčinoj dušici...

Vrijeme pripreme: do 90 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 507

Potrebno vam je

  • 1000 g mljeveno meso
  • 150 g mrkva, crvena
  • 150 g celer, korijen
  • 4 kriška kruh pšenični, bijeli
  • 2 dl mlijeko kravlje ( 3.3% masti )
  • 2 kom luk ,crveni
  • 2 kom jaje kokošje
  • 1 žlica worchester umak
  • 1 žlica senf
  • 1 žličica mješavina suhih začina
  • 2 žlica ulje, biljno
  • sol
  • papar

Priprema

  1. Ogulite mrkvu i celer, operite, izrežite na kockice pa skuhajte tako da bude do pola kuhano. Kuhano povrće isperite hladnom vodom i dobro ocijedite.
  2. Narezanim kriškama kruha odrežite koricu, stavite u posudu i prelijte mlijekom. Luk ogulite i nasjeckajte. Upalite pećnicu na 180°c da se ugrije.
  3. Za to vrijeme mljevenome mesu dodajte luk, kuhani celer i mrkvu, ocijeđeni kruh, worcestershire, senf, jaja, sol, papar, vegetu te mokrim rukama sve dobro promiješajte.
  4. Kalup u kojem ćete peći mesnu štrucu nauljite, stavite na dno papir za pečenje i stavite smjesu te je lagano pritisnite. Pecite oko 50 minuta i pospite začinima prema želji - majčinom dušicom, kaduljom, sjeckanim peršinom...
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.