gastro postao
Naša Sandra odlučila se ugrijati piletinom koju je napunila sirom i origanom
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 426
Potrebno vam je
- 500 g pile (bijelo meso bez kosti)
- 100 g gorgonzola
- 100 g šunka, mršava
- 2 grančica origano
- 300 ml pileći temeljac
- 5 žlica vino, desertno slatko
- 3 žlica ulje maslinovo
- sol
- papar
Priprema
- Pileća prsa operite pa posušite te lagano nasolite. Svaki komad zarežite i napravite veći džepić koji dobro napunite gorgonzolom, u taj isti džepić dodajte začinsko bilje i svaki komad prsa dobro umotajte šunkom ili pršutom. Pričvrstite čačkalicama ako je potrebno. Tako pripremljena prsa stavite u vatrostalnu posudu, prelijte ih s 2-3 žlice maslinova ulja i dobro popaprite.
- Nakon što ste tako pripremili pileća prsa, zalijte ih s pilećim temljecem koji ste pomiješali s vinom (onako da temeljac pokriva skoro 2/3 prsa). Prekrijte folijom i stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva. Prekriveno folijom pecite jedno 15 minuta, nakon toga skinite foliju i nastaviti peći još 20 minuta otkriveno. 5 minuta prije kraja pečenja izvadite iz pećnice, po vrhu stavite još malo gorgonzole i zapecite (okrenite na gornji grijač ili grill). Ne brinite ako vam sir iscuri van tijekom pečenja, on daje jako finu aromu umaku u kojem se meso peče, a umak koristite za začinjavanje povrća ili krumpira koje služite kao prilog.
Naša Sandra odlučila se ugrijati piletinom koju je napunila sirom i origanom