Recepti 13. listopada 2014.

Aromatična pileća prsa

Aromatična pileća prsa
gastro postao gastro.24sata.hr
Naša Sandra odlučila se ugrijati piletinom koju je napunila sirom i origanom

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 426

Potrebno vam je

  • 500 g pile (bijelo meso bez kosti)
  • 100 g gorgonzola
  • 100 g šunka, mršava
  • 2 grančica origano
  • 300 ml pileći temeljac
  • 5 žlica vino, desertno slatko
  • 3 žlica ulje maslinovo
  • sol
  • papar

Priprema

  1. Pileća prsa operite pa posušite te lagano nasolite. Svaki komad zarežite i napravite veći džepić koji dobro napunite gorgonzolom, u taj isti džepić dodajte začinsko bilje i svaki komad prsa dobro umotajte šunkom ili pršutom. Pričvrstite čačkalicama ako je potrebno. Tako pripremljena prsa stavite u vatrostalnu posudu, prelijte ih s 2-3 žlice maslinova ulja i dobro popaprite.
  2. Nakon što ste tako pripremili pileća prsa, zalijte ih s pilećim temljecem koji ste pomiješali s vinom (onako da temeljac pokriva skoro 2/3 prsa). Prekrijte folijom i stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva. Prekriveno folijom pecite jedno 15 minuta, nakon toga skinite foliju i nastaviti peći još 20 minuta otkriveno. 5 minuta prije kraja pečenja izvadite iz pećnice, po vrhu stavite još malo gorgonzole i zapecite (okrenite na gornji grijač ili grill). Ne brinite ako vam sir iscuri van tijekom pečenja, on daje jako finu aromu umaku u kojem se meso peče, a umak koristite za začinjavanje povrća ili krumpira koje služite kao prilog.

Naša Sandra odlučila se ugrijati piletinom koju je napunila sirom i origanom

Izvor O slanom & slatkom: o svemu.

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.