Recepti 21. lipnja 2020.

Aromatično pečeno pile – klasik za nedjeljni ručak

Getty Images
gastro postao gastro.24sata.hr
Ovog vikenda isprobaj odličan recept za pečeno pile...

Pečeno pile izvrstan je nedjeljni ručak oko kojeg zapravo nema mnogo posla. Samo trebaš dobro utrljati smjesu začina u kožu i pustiti da pećnica odradi ostatak posla. Istovremeno možeš peći i mirisnu mješavinu krumpira, mrkve i luka, skuhati mlince ili pripremiti pire.

Ostatke pečenog pileta čuvaj u hladnjaku 3-4 dana i iskoristi ih za pripremu salata, sendviča ili složenaca. 

 

Možda vas zanima... Ostatke piletine pretvorili smo u prefinu Cezar pizzu Recepti

 

Sastojci:

  • Pile (do 2 kg težine)
  • 2 žličice soli
  • 2 žlice omekšalog maslaca
  • 1 režanj češnjaka
  • 2 žlice nasjeckanog svježeg peršina
  • 1 žlica svježeg kopra
  • 1 grančica ružmarina
  • 2 grančice timijana

 | Author: Getty Images Getty Images

Priprema:

  1. Zagrij pećnicu na 220 stupnjeva. Obloži lim aluminijskom folijom pa gore stavi rešetku. 
  2. Očišćeno kile posoli i popapri izvana i iznutra.
  3. U omekšali maslac dodaj sitno nasjeckani češnjak, ružmarin, timijan, peršin i kopar. Rukama utrljaj pripremljenu smjesu u pile.
  4. Premjesti pile na rešetku i zaveži noge. 
  5. Peci 60 – 80 minuta, ovisno o tvojoj pećnici.
  6. Pričekaj da pečeno pile odstoji desetak minuta prije serviranja.

 

Možda vas zanima... Piletina s mlincima kakvu bismo mogli jesti baš svaki dan! Kolumne

 

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.