Recepti 3053 prikaza 24. ožujka 2019.

Aromatično pečeno pile – klasik za nedjeljni ručak

Getty Images
gastro postao gastro.24sata.hr
Već ovog vikenda isprobajte odličan recept za pečeno pile...

Pečeno pile izvrstan je nedjeljni ručak oko kojeg zapravo nema mnogo posla. Samo trebate dobro utrljati smjesu začina u kožu i pustiti da vaša pećnica odradi ostatak posla. Istovremeno možete peći i mirisnu smjesu krumpira, mrkve i luka, skuhati mlince ili pripremiti pire.

Ostatke pečenog pileta čuvajte u hladnjaku 3-4 dana i iskoristite ih za pripremu salata, sendviča ili složenaca. 

 

Možda vas zanima... Ostatke piletine pretvorili smo u prefinu Cezar pizzu Recepti

 

 

Sastojci:

  • Pile (do 2 kg težine)
  • 2 žličice soli
  • 2 žlice omekšalog maslaca
  • 1 režanj češnjaka
  • 2 žlice nasjeckanog svježeg peršina
  • 1 žlica svježeg kopra
  • 1 grančica ružmarina
  • 2 grančice timijana

 

 | Author: Getty Images Getty Images

 

Priprema:

  1. Zagrijte pećnicu na 220 stupnjeva. Obložite lim aluminijskom folijom i gore postavite rešetku. 
  2. Očišćeno kile posolite i popaprite izvana i iznutra.
  3. U omekšali maslac dodajte sitno nasjeckani češnjak, ružmarin, timijan, peršin i kopar. Rukama utrljajte pripremljenu smjesu u pile.
  4. Premjestite pile na rešetku i zavežite noge. 
  5. Pecite 60 – 80 minuta, ovisno o vašoj pećnici.
  6. Pričekajte da pečeno pile odstoji desetak minuta prije serviranja.

 

 

Možda vas zanima... Piletina s mlincima kakvu bismo mogli jesti baš svaki dan! Kolumne

 

 

Dobar tek!

 

 

 

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.