Recepti 13. listopada 2014.

Bakalar na bijelo

gastro postao gastro.24sata.hr
Kuhani bakalar začinite solju, paprom i češnjakom te zgnječite tučkom uz dodavanje maslinovog ulja

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 3

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 920

Potrebno vam je

  • 400 g bakalar suhi
  • 700 g bakalar
  • 0.50 l ulje maslinovo
  • 1000 g krumpir, zreli
  • sol
  • 2 dl vino bijelo
  • 1 kom luk ,crveni
  • svježe mljeveni papar
  • 1 vezica peršin, stabljika
  • češnjak
  • 1 kom peršin, list
  • kruh pšenični, bijeli
  • paprika, kisela

Priprema

  1. Suhi bakalar se dobro istuče batićem ili tučkom te ostavi močiti u vodi 24 sata (prema potrebi, zamijenite vodu). Kad postane savitljiv, stavite ga kuhati u hladnu posoljenu vodu dok ne omekša. Očistite ga od kostiju i crne kožice.
  2. Očišćeno meso bakalara začinite solju, paprom i češnjakom. Gnječite ga tučkom u posudi uz postupno dodavanje biljnog ili prema želji maslinova ulja toliko dugo dok ne postane kao pire.
  3. Kriške kruha prepržite s obiju strana u tavi na malo maslinova ulja i poslužite ga uz ribu.

Kuhani bakalar začinite solju, paprom i češnjakom te zgnječite tučkom uz dodavanje maslinovog ulja

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.