gastro postao
Kuhani bakalar začinite solju, paprom i češnjakom te zgnječite tučkom uz dodavanje maslinovog ulja
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 3
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 920
Potrebno vam je
- 400 g bakalar suhi
- 700 g bakalar
- 0.50 l ulje maslinovo
- 1000 g krumpir, zreli
- sol
- 2 dl vino bijelo
- 1 kom luk ,crveni
- svježe mljeveni papar
- 1 vezica peršin, stabljika
- češnjak
- 1 kom peršin, list
- kruh pšenični, bijeli
- paprika, kisela
Priprema
- Suhi bakalar se dobro istuče batićem ili tučkom te ostavi močiti u vodi 24 sata (prema potrebi, zamijenite vodu). Kad postane savitljiv, stavite ga kuhati u hladnu posoljenu vodu dok ne omekša. Očistite ga od kostiju i crne kožice.
- Očišćeno meso bakalara začinite solju, paprom i češnjakom. Gnječite ga tučkom u posudi uz postupno dodavanje biljnog ili prema želji maslinova ulja toliko dugo dok ne postane kao pire.
- Kriške kruha prepržite s obiju strana u tavi na malo maslinova ulja i poslužite ga uz ribu.
Kuhani bakalar začinite solju, paprom i češnjakom te zgnječite tučkom uz dodavanje maslinovog ulja
Izvor Skuhatćute