Recepti 13. listopada 2014.

Bakalar na način Gomesa da Sa

gastro postao gastro.24sata.hr
Recept s kojim ćete imati pune ruke posla, ali će vam se isplatiti

Vrijeme pripreme: do 120 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 413

Potrebno vam je

  • 1000 kcal bakalar
  • 1 šalica mlijeko kravlje, punomasno
  • 1000 g krumpir, zreli
  • 4 kom luk ,crveni
  • 1 šalica ulje maslinovo
  • sol
  • papar
  • 1 žlica maslac, slani
  • 10 kom masline, zelene, slane konzerv.
  • 1 žlica peršin, list

Priprema

  1. Bakalar namačite 12 sati u vodi. Zatim ga prelijte kipućom vodom i pustite da je upija 15 minuta. Ogulite bakalar, izvadite kosti i razdijelite na male komade.
  2. Ugrijte mlijeko i polijte ga preko bakalara. Ostavite da se upija 60 minuta.
  3. Krumpir skuhajte u kori, ogulite i narežite na ploške. Jaja tvrdo skuhajte. Glavice luka ogulite i narežite na ploške.
  4. Zagrijte ulje u vatrostalnoj posudi. Na njemu staklasto popržite luk. Na ploške luka naizmjence stavljajte sloj ploški krumpira i sloj komada bakalara. Svaki sloj krumpira pospite s malo soli i papra. Završite krumpirom. Složenac prelijte sa par žlica mlijeka, u kojem se namakao bakalar i pokapajte rastopljenim maslacem.
  5. Pecite 20 minuta u prethodno zagrijanoj pećnici na 240°C.
  6. Tvrdo kuhana jaja narežite na osmine, masline sitno nasjeckajte.

Recept s kojim ćete imati pune ruke posla, ali će vam se isplatiti

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.