gastro postao
Recept s kojim ćete imati pune ruke posla, ali će vam se isplatiti
Vrijeme pripreme: do 120 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 413
Potrebno vam je
- 1000 kcal bakalar
- 1 šalica mlijeko kravlje, punomasno
- 1000 g krumpir, zreli
- 4 kom luk ,crveni
- 1 šalica ulje maslinovo
- sol
- papar
- 1 žlica maslac, slani
- 10 kom masline, zelene, slane konzerv.
- 1 žlica peršin, list
Priprema
- Bakalar namačite 12 sati u vodi. Zatim ga prelijte kipućom vodom i pustite da je upija 15 minuta. Ogulite bakalar, izvadite kosti i razdijelite na male komade.
- Ugrijte mlijeko i polijte ga preko bakalara. Ostavite da se upija 60 minuta.
- Krumpir skuhajte u kori, ogulite i narežite na ploške. Jaja tvrdo skuhajte. Glavice luka ogulite i narežite na ploške.
- Zagrijte ulje u vatrostalnoj posudi. Na njemu staklasto popržite luk. Na ploške luka naizmjence stavljajte sloj ploški krumpira i sloj komada bakalara. Svaki sloj krumpira pospite s malo soli i papra. Završite krumpirom. Složenac prelijte sa par žlica mlijeka, u kojem se namakao bakalar i pokapajte rastopljenim maslacem.
- Pecite 20 minuta u prethodno zagrijanoj pećnici na 240°C.
- Tvrdo kuhana jaja narežite na osmine, masline sitno nasjeckajte.
Recept s kojim ćete imati pune ruke posla, ali će vam se isplatiti