gastro postao
Okus bakalara obogatite povrćem i bijelim vinom i uživajte u ukusnom glavnom jelu
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 77
Potrebno vam je
- 400 g bakalar
- 4 kom krumpir, mladi
- 4 režanj češnjak
- 1 vezica peršin, korijen s lišćem
- 2 kom tikvice, zelene
- 1 dl vino bijelo
- sol
- svježe mljeveni papar
- ulje maslinovo
- limunov sok
Priprema
- Češnjak narežite na sitno, a krumpir i tikvicu na deblje ploške. Peršin nasjeckajte na grubo.
- Vatrostalnu posudu premažite maslinovim uljem, na dno složite pola količine krumpira i tikvica, lagano posolite i popaprite, prelijte sa žlicom maslinova ulja. Na krumpir posložite filete bakalara, posolite, popaprite, posipajte polovicom nasjeckanog peršina i češnjakom. Na bakalar složite ostatak krumpira i tikvica, prelijte bijelim vinom, limunovim sokom i posipajte maslinovim uljem.
- Pecite u zagrijanoj pećnici na 180°C 30-35 minuta. Pri posluživanju posipajte jelo svježe nasjeckanim peršinovim listom.