Recepti 13. listopada 2014.

Bakalar s krumpirom i tikvicama

Bakalar s krumpirom i tikvicama
gastro postao gastro.24sata.hr
Okus bakalara obogatite povrćem i bijelim vinom i uživajte u ukusnom glavnom jelu

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 77

Potrebno vam je

  • 400 g bakalar
  • 4 kom krumpir, mladi
  • 4 režanj češnjak
  • 1 vezica peršin, korijen s lišćem
  • 2 kom tikvice, zelene
  • 1 dl vino bijelo
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • ulje maslinovo
  • limunov sok

Priprema

  1. Češnjak narežite na sitno, a krumpir i tikvicu na deblje ploške. Peršin nasjeckajte na grubo.
  2. Vatrostalnu posudu premažite maslinovim uljem, na dno složite pola količine krumpira i tikvica, lagano posolite i popaprite, prelijte sa žlicom maslinova ulja. Na krumpir posložite filete bakalara, posolite, popaprite, posipajte polovicom nasjeckanog peršina i češnjakom. Na bakalar složite ostatak krumpira i tikvica, prelijte bijelim vinom, limunovim sokom i posipajte maslinovim uljem.
  3. Pecite u zagrijanoj pećnici na 180°C 30-35 minuta. Pri posluživanju posipajte jelo svježe nasjeckanim peršinovim listom.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.