Recepti 13. listopada 2014.

Baklava s kokosom i pistacijama

gastro postao gastro.24sata.hr
U ovaj zanimljivi recept možete ubaciti i grožđice jer se odlično slažu s kokosom

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 30

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 150

Nadjev

  • 2 kom jaje kokošje
  • 2 žlica šećer, kristal
  • 10 g prašak za pecivo
  • 10 g vanilin šećer
  • 200 g orah, suhi
  • 200 g kokosovo brašno
  • 5 žlica griz
  • pistacije

Sirup

  • 750 ml voda
  • 1000 g šećer, kristal
  • 1 kom limun

Ostalo

  • 500 g tijesto za baklavu
  • 300 g maslac, slani

Priprema

  1. Za nadjev izmiksajte jaja, vanilin šećer i šećer. Dodajte gris, kokosovo brašno, nasjeckane orahe i prašak za pecivo.
  2. U namašćenu posudu stavite koru za baklavu. Poprskajte je topljenim maslacem. Stavite drugu koru i napravite isto. Po dužini kora stavite nadjev pa ih zarolajte. Rolade poslažite u posudu jednu do druge. Prelijte sve topljenim maslacem i izrežite role. Pecite oko 45 min na 180°C.
  3. Skuhajte vodu i šećer. Kad provrije, dodajte limun i malo vode pa pustite da opet provrije. Polijte baklavu vrućim sirupom. Pospite je nasjeckanim pistacijama.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.