gastro postao
U ovaj zanimljivi recept možete ubaciti i grožđice jer se odlično slažu s kokosom
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 30
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 150
Nadjev
- 2 kom jaje kokošje
- 2 žlica šećer, kristal
- 10 g prašak za pecivo
- 10 g vanilin šećer
- 200 g orah, suhi
- 200 g kokosovo brašno
- 5 žlica griz
- pistacije
Sirup
- 750 ml voda
- 1000 g šećer, kristal
- 1 kom limun
Ostalo
- 500 g tijesto za baklavu
- 300 g maslac, slani
Priprema
- Za nadjev izmiksajte jaja, vanilin šećer i šećer. Dodajte gris, kokosovo brašno, nasjeckane orahe i prašak za pecivo.
- U namašćenu posudu stavite koru za baklavu. Poprskajte je topljenim maslacem. Stavite drugu koru i napravite isto. Po dužini kora stavite nadjev pa ih zarolajte. Rolade poslažite u posudu jednu do druge. Prelijte sve topljenim maslacem i izrežite role. Pecite oko 45 min na 180°C.
- Skuhajte vodu i šećer. Kad provrije, dodajte limun i malo vode pa pustite da opet provrije. Polijte baklavu vrućim sirupom. Pospite je nasjeckanim pistacijama.
Izvor Skuhatćute