gastro postao
Neobična kombinacija sira i naranče za baklavu koju morate probati
Vrijeme pripreme: do 90 min
Broj porcija: 30
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 106
Potrebno vam je
- 16 list tijesto za baklavu
- 400 g sir kravlji svježi (cottage)
- 2 šalica šećer, kristal
- 1.50 šalica sok od naranče (prirod. svježi)
- 1.50 žlica kardamon u prahu
- 1 žlica mljeveni cimet
- 250 g maslac, slani
- 100 ml ulje suncokretovo
- pistacije
Priprema
- Zagrijte pećnicu na 160°C. rastopite maslac s uljem. Premažite posudu maslacem i na dno stavite sloj tijesta pa premažite maslacem i uljem. Preklopite listom tijesta i radite tako sve dok ne potrošite polovicu tijesta.
- S cimetom pomiješajte šestosam žlica šećera pa dodajte siru. Dobro promiješajte pa time premažite osmi sloj tijesta. Smjesu pokrijte tijestom i stavljajte list tijesta, premažite maslacem pa opet ponovite isto.
- Gornji sloj premažite maslacem, a baklavu narežite na željeni oblik. Pecite oko sat vremena u pećnici na 180°C.
- Šećeru dodajte manje od čaše vode i rastopite. Tome dodajte sok od naranče i kuhajte 15-ak minuta. ohladite i polijte vruću baklavu. Pospite nasjeckanim pistacijama.
Izvor Skuhatćute