Recepti 13. listopada 2014.

Baklava sa sirom i sirupom od naranče

gastro postao gastro.24sata.hr
Neobična kombinacija sira i naranče za baklavu koju morate probati

Vrijeme pripreme: do 90 min

Broj porcija: 30

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 106

Potrebno vam je

  • 16 list tijesto za baklavu
  • 400 g sir kravlji svježi (cottage)
  • 2 šalica šećer, kristal
  • 1.50 šalica sok od naranče (prirod. svježi)
  • 1.50 žlica kardamon u prahu
  • 1 žlica mljeveni cimet
  • 250 g maslac, slani
  • 100 ml ulje suncokretovo
  • pistacije

Priprema

  1. Zagrijte pećnicu na 160°C. rastopite maslac s uljem. Premažite posudu maslacem i na dno stavite sloj tijesta pa premažite maslacem i uljem. Preklopite listom tijesta i radite tako sve dok ne potrošite polovicu tijesta.
  2. S cimetom pomiješajte šestosam žlica šećera pa dodajte siru. Dobro promiješajte pa time premažite osmi sloj tijesta. Smjesu pokrijte tijestom i stavljajte list tijesta, premažite maslacem pa opet ponovite isto.
  3. Gornji sloj premažite maslacem, a baklavu narežite na željeni oblik. Pecite oko sat vremena u pećnici na 180°C.
  4. Šećeru dodajte manje od čaše vode i rastopite. Tome dodajte sok od naranče i kuhajte 15-ak minuta. ohladite i polijte vruću baklavu. Pospite nasjeckanim pistacijama.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.