gastro postao
Batat se sve do prije nekoliko godina teško mogao naći, ali sada se redovito može vidjeti na tržnicama ili u prodavaonicama
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Potrebno vam je
- 4 kom batat
- 2 šalica povrtni temeljac
- 1 šalica kvinoja
- 1 žlica ulje maslinovo
- 1 režanj češnjak
- 1 šalica grah, šareni
- 1 šalica kukuruz u zrnu, suhi
- 0.50 žlica kumin, mljeveni
- 0.50 žličica korijander
- 0.50 žličica paprika u prahu
- 3 žlica sok od limete
- 3 žlica med, vrcani
- sol
- papar
- 100 g gouda punomasni
- 3 žlica parmezan
Priprema
- Kvinoju zalijte temeljcem ili juhom pa kuhajte na laganoj vatri 15- ak minuta dok ne omekša.
- Na ulju kratko prepržite sitno sjeckani luk pa dodajte češnjak koji pržite minutu. Pomiješajte s kvinojom. Dodajte ocijeđeni kuhani grah, kuhani kukuruz, korijandar, kumin, crvenu papriku, sok od limete, med, sol i papar.
- Na ulju kratko prepržite sitno sjeckani luk pa dodajte češnjak koji pržite minutu. Pomiješajte s kvinojom. Dodajte ocijeđeni grah, kukuruz, korijandar, kumin, crvenu papriku, sok od limete, med, sol i papar.
- Sve dobro promiješajte i nadjenite smjesom batate. Pospite ih naribanim sirom i parmezanom te zapecite u pećnici dok se sir ne rastopi.