Recepti 13. listopada 2014.

Batat punjen kvinojom

gastro postao gastro.24sata.hr
Batat se sve do prije nekoliko godina teško mogao naći, ali sada se redovito može vidjeti na tržnicama ili u prodavaonicama

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Potrebno vam je

  • 4 kom batat
  • 2 šalica povrtni temeljac
  • 1 šalica kvinoja
  • 1 žlica ulje maslinovo
  • 1 režanj češnjak
  • 1 šalica grah, šareni
  • 1 šalica kukuruz u zrnu, suhi
  • 0.50 žlica kumin, mljeveni
  • 0.50 žličica korijander
  • 0.50 žličica paprika u prahu
  • 3 žlica sok od limete
  • 3 žlica med, vrcani
  • sol
  • papar
  • 100 g gouda punomasni
  • 3 žlica parmezan

Priprema

  1. Kvinoju zalijte temeljcem ili juhom pa kuhajte na laganoj vatri 15- ak minuta dok ne omekša.
  2. Na ulju kratko prepržite sitno sjeckani luk pa dodajte češnjak koji pržite minutu. Pomiješajte s kvinojom. Dodajte ocijeđeni kuhani grah, kuhani kukuruz, korijandar, kumin, crvenu papriku, sok od limete, med, sol i papar.
  3. Na ulju kratko prepržite sitno sjeckani luk pa dodajte češnjak koji pržite minutu. Pomiješajte s kvinojom. Dodajte ocijeđeni grah, kukuruz, korijandar, kumin, crvenu papriku, sok od limete, med, sol i papar.
  4. Sve dobro promiješajte i nadjenite smjesom batate. Pospite ih naribanim sirom i parmezanom te zapecite u pećnici dok se sir ne rastopi.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.