Recepti 13. listopada 2014.

Bavarska goveđa juha

Bavarska goveđa juha
gastro postao gastro.24sata.hr
Njemačka verzija goveđe juhe s rezancima od palačinki originalnog naziva Flädlesuppe

Vrijeme pripreme: više od 180 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 843

Juha

  • 1500 g govedina
  • 1000 g kosti (junetina, jaretina, janjetina)
  • 2 kom mrkva, crvena
  • 1 kom celer stabljika
  • 0.50 kom celer, korijen
  • 1 kom luk ,crveni
  • 1 vezica peršin, list
  • lovorov list
  • majčina dušica
  • sol
  • 3 l voda
  • 1.50 žlica ulje suncokretovo

Rezanci

  • 200 g pšenično brašno, bijelo
  • 250 ml mlijeko kravlje, punomasno
  • 2 kom jaje kokošje
  • sol
  • papar
  • muškatni oraščić
  • 1 vezica peršin, list
  • 1 mala žlica vlasac ( listovi)
  • 1 žlica grbaštica
  • 3 žlica maslac, slani

Priprema

  1. U veliki lonac prvo stavite kosti, a na kosti stavite meso.
  2. Povrće očisitite, luk očistite i prepolovite te ga popržite na malo ulja na rezanoj strani s ljuskom dok ne potamni.
  3. Mrkvu i stabiljku celera krupno narežite te zajedno sa svježim začinskim biljem i lukom dodajte u lonac. Nalijte vodu da se sve prekrije. Lagano kuhajte 3 sata (bez poklopca).
  4. Kada je meso mekano, izvadite i procijedite juhu kroz sitno sito. Meso narežite na kockice.
  5. Od jaja, brašna, mlijeka i začina napravite smjesu.
  6. Maslac rastopite na tavici i ispecite palačinke te ohladite.
  7. Zagrijte goveđu juhu, a palačinke narežite na tanke trakice.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.