gastro postao
Njemačka verzija goveđe juhe s rezancima od palačinki originalnog naziva Flädlesuppe
Vrijeme pripreme: više od 180 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 843
Juha
- 1500 g govedina
- 1000 g kosti (junetina, jaretina, janjetina)
- 2 kom mrkva, crvena
- 1 kom celer stabljika
- 0.50 kom celer, korijen
- 1 kom luk ,crveni
- 1 vezica peršin, list
- lovorov list
- majčina dušica
- sol
- 3 l voda
- 1.50 žlica ulje suncokretovo
Rezanci
- 200 g pšenično brašno, bijelo
- 250 ml mlijeko kravlje, punomasno
- 2 kom jaje kokošje
- sol
- papar
- muškatni oraščić
- 1 vezica peršin, list
- 1 mala žlica vlasac ( listovi)
- 1 žlica grbaštica
- 3 žlica maslac, slani
Priprema
- U veliki lonac prvo stavite kosti, a na kosti stavite meso.
- Povrće očisitite, luk očistite i prepolovite te ga popržite na malo ulja na rezanoj strani s ljuskom dok ne potamni.
- Mrkvu i stabiljku celera krupno narežite te zajedno sa svježim začinskim biljem i lukom dodajte u lonac. Nalijte vodu da se sve prekrije. Lagano kuhajte 3 sata (bez poklopca).
- Kada je meso mekano, izvadite i procijedite juhu kroz sitno sito. Meso narežite na kockice.
- Od jaja, brašna, mlijeka i začina napravite smjesu.
- Maslac rastopite na tavici i ispecite palačinke te ohladite.
- Zagrijte goveđu juhu, a palačinke narežite na tanke trakice.