Recepti 13. listopada 2014.

Bekovački prisnac

gastro postao gastro.24sata.hr
Inspirirajte se receptom za tradicionalno i pomalo zaboravljeno jelo benkovački prisnac prema receptu čitateljice Ree Lujić

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 8

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 557

Potrebno vam je

  • 300 g pšenično brašno, bijelo
  • 1.50 dl ulje suncokretovo
  • 0.50 dl voda
  • 500 g ovčji sir
  • 150 g mileram
  • 2 kom jaje kokošje
  • 1 mala žlica sol
  • 1 kom žumanjak kokošji (sirovi )

Priprema

  1. Zamijesite tijesto od brašna, ulja, vode i soli. Ostavite ga u hladnjaku 30 minuta.
  2. Razvaljajte tijesto na jedan mm debljine, stavite ga u okrugli lim, ali ostavite desetak cm koje će ići preko nadjeva.
  3. Umutite nadjev od sira i jaja. Nadjenite tijesto i preklopite tijestom koje je bilo preko rubova.
  4. Premažite cijeli prisnac žumanjkom. Pecite 40 minuta na 190°c.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.