gastro postao
Inspirirajte se receptom za tradicionalno i pomalo zaboravljeno jelo benkovački prisnac prema
receptu čitateljice Ree Lujić
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 8
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 557
Potrebno vam je
- 300 g pšenično brašno, bijelo
- 1.50 dl ulje suncokretovo
- 0.50 dl voda
- 500 g ovčji sir
- 150 g mileram
- 2 kom jaje kokošje
- 1 mala žlica sol
- 1 kom žumanjak kokošji (sirovi )
Priprema
- Zamijesite tijesto od brašna, ulja, vode i soli. Ostavite ga u hladnjaku 30 minuta.
- Razvaljajte tijesto na jedan mm debljine, stavite ga u okrugli lim, ali ostavite desetak cm koje će ići preko nadjeva.
- Umutite nadjev od sira i jaja. Nadjenite tijesto i preklopite tijestom koje je bilo preko rubova.
- Premažite cijeli prisnac žumanjkom. Pecite 40 minuta na 190°c.
Izvor Skuhatćute