gastro postao
Jednostavan i brz ručak koji možete pripremiti u pola sata.
Slanutak s tjesteninom jedna je od kombinacija na koje nikad ne bismo pomislili kada nam netko spomene slanutak, ili tjesteninu.
No, ovo je jedna divna kombinacija okusa koju ćete obožavati! Odlična je za dane kada ne jedete meso, a možete ju obogatiti naribanim svježim parmezanom ili tankim komadićima mirisnom Grana Padano sira.
Iako se ova kombinacija uglavnom priprema s manjom tjesteninom - poput svrdla, rombova ili pužića, možete ju poslužiti i sa špagetima.
Poslužite uz hrskavu sezonsku salatu i uživajte u novim okusima.
Sastojci:
- 400 g slanutka iz konzerve
- 1 lovorov list
- 1 češnjak
- grančica svježeg ružmarina
- 1/2 žličice čili papričice u listićima
- 100 g pelata
- 200 g tjestenine
- maslinovo ulje
- sol i papar
Priprema:
- Zdrobiti glavicu češnjaka i staviti ju na tavu te zagrijati na nekoliko žlica maslinovog ulja s ružmarinom i čilijem
- Kada češnjak omekša i pusti miris, dodati rajčicu i pustiti da se zagrije
- Dodati nekoliko žlica tekućine od slanutka i oko 2/3 slanutka; izvaditi ljusku od zdrobljenog češnjaka (po želji)
- Dodati još nekoliko žlica tekućine od slanutka (neka bude tekuće jer će se špageti kuhati u umaku) i pire od slanutka i kuhati dok tjestenina nije al dente
- Posoliti i popapriti po želji
- Poslužiti toplo s naribanim sirom