Recepti 13. ožujka 2017.

Najslasniji obrok: Salata od tune i slanutka

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Jednostavna kombinacija, ali jamči savršen okus!

Sjajan obrok koji može biti ručak ili večera, a možete ju ponijeti i za užinu na poslu! Lagana je i jednostavno se priprema te vam neće oduzeti puno vremena, a užitak neće izostati.

Neodoljiv spoj zdravog slanutka, tune, peršina, ali i salate po želji - rukole, radiča, endivije, matovilca... Izbor je velik, a na vama je da dodate ovoj salati svoj najdraži sastojak.

Također, možete ju obogatiti kuhanim jajima i time dobiti još više proteina u ovom sjajnom obroku.

Ako vam sama salata ipak nije dovoljna, možete ju poslužiti kao prilog kuhanoj piletini, ili pak, uz komad domaćeg crnog kruha sa sjemenkama.

Slanutak | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

Sastojci:

  • 500 g slanutka iz konzerve, ocijeđenog
  • 1 luk, nasjeckan
  • 2 češnja češnjaka, nasjeckana
  • 2 - 3 žlice sjeckanog peršina
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 2 žlice crvenog vinskog octa
  • 2 konzerve fileta tune, ocijeđene od ulja
  • sol i papar
  • zelena salata po izboru: rukola, endivija, matovilac, potočarka...

Priprema:

  1.  Slanutak ocijediti te ga pomiješati s filetima tune natrganim vilicom na sitnije komadiće
  2. U posudi pomiješati ocat, peršin, maslinovo ulje, sol i papar
  3. Slanutku i tuni dodati luk i češnjak te preliti sve pripremljenim preljevom (ostaviti žlicu preljeva)
  4. Poslagati u posudu za posluživanje zelenu salatu te ju pokapati žlicom preljeva i na salatu staviti pomiješani slanutak, tunu, luk i češnjak
  5. Poslužiti odmah!

Dobar tek! 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.