Sjajan obrok koji može biti ručak ili večera, a možete ju ponijeti i za užinu na poslu! Lagana je i jednostavno se priprema te vam neće oduzeti puno vremena, a užitak neće izostati.
Neodoljiv spoj zdravog slanutka, tune, peršina, ali i salate po želji - rukole, radiča, endivije, matovilca... Izbor je velik, a na vama je da dodate ovoj salati svoj najdraži sastojak.
Također, možete ju obogatiti kuhanim jajima i time dobiti još više proteina u ovom sjajnom obroku.
Ako vam sama salata ipak nije dovoljna, možete ju poslužiti kao prilog kuhanoj piletini, ili pak, uz komad domaćeg crnog kruha sa sjemenkama.
Sastojci:
- 500 g slanutka iz konzerve, ocijeđenog
- 1 luk, nasjeckan
- 2 češnja češnjaka, nasjeckana
- 2 - 3 žlice sjeckanog peršina
- 2 žlice maslinovog ulja
- 2 žlice crvenog vinskog octa
- 2 konzerve fileta tune, ocijeđene od ulja
- sol i papar
- zelena salata po izboru: rukola, endivija, matovilac, potočarka...
Priprema:
- Slanutak ocijediti te ga pomiješati s filetima tune natrganim vilicom na sitnije komadiće
- U posudi pomiješati ocat, peršin, maslinovo ulje, sol i papar
- Slanutku i tuni dodati luk i češnjak te preliti sve pripremljenim preljevom (ostaviti žlicu preljeva)
- Poslagati u posudu za posluživanje zelenu salatu te ju pokapati žlicom preljeva i na salatu staviti pomiješani slanutak, tunu, luk i češnjak
- Poslužiti odmah!
Dobar tek!