gastro postao
Idealan odabir za doručak, ručak ili večeru bit će upravo ova slasna frittata!
Krumpir i jaja već smo spajali u španjolskoj tortilji. Kako nam se takva kombinacija i više nego svidjela, odlučili smo se i na nešto drugačiju, jednostavniju varijantu. Trebat će vam jedan krumpir, jedan luk i čak šest jaja. Najprije sve dobro ispecite na tavi, a zatim prebacite u pećnicu. Naravno, bit će vam potrebna tava koja je prikladna za pečenje u pećnici. I to je to, frittata za svako doba dana spremna je za manje od pola sata!
Potrebno vam je:
- 1 žlica maslaca
- 1 krumpir
- 1 manja glavica luka
- 6 jaja
- 3 žlice kiselog vrhnja
- 3 žlice parmezana
- Sol, papar
Priprema:
- Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva.
- Dok se zagrijava, naribajte krumpir i sitno nasjeckajte luk.
- Na tavi otopite maslac.
- Dodajte luk i krumpir pa pirjajte dok ne omekša, desetak minuta.
- Umutite jaja, dodajte kiselo vrhnje i začinite soli i paprom.
- Krumpir i luk koji se pirjaju u tavi rasporedite po cijeloj površini pa prelijte smjesom od jaja i vrhnja.
- Pospite sirom.
- Prebacite tavu u pećnicu i pecite oko 15 minuta.
Dobar tek!