Recepti 23. siječnja 2017.

Frittata s krumpirom za baš svako doba dana

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Idealan odabir za doručak, ručak ili večeru bit će upravo ova slasna frittata!

Krumpir i jaja već smo spajali u španjolskoj tortilji. Kako nam se takva kombinacija i više nego svidjela, odlučili smo se i na nešto drugačiju, jednostavniju varijantu. Trebat će vam jedan krumpir, jedan luk i čak šest jaja. Najprije sve dobro ispecite na tavi, a zatim prebacite u pećnicu. Naravno, bit će vam potrebna tava koja je prikladna za pečenje u pećnici. I to je to, frittata za svako doba dana spremna je za manje od pola sata!

Potrebno vam je:

  • 1 žlica maslaca
  • 1 krumpir
  • 1 manja glavica luka
  • 6 jaja
  • 3 žlice kiselog vrhnja
  • 3 žlice parmezana
  • Sol, papar

Priprema:

  1. Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva.
  2. Dok se zagrijava, naribajte krumpir i sitno nasjeckajte luk.
  3. Na tavi otopite maslac.
  4. Dodajte luk i krumpir pa pirjajte dok ne omekša, desetak minuta.
  5. Umutite jaja, dodajte kiselo vrhnje i začinite soli i paprom.
  6. Krumpir i luk koji se pirjaju u tavi rasporedite po cijeloj površini pa prelijte smjesom od jaja i vrhnja.
  7. Pospite sirom.
  8. Prebacite tavu u pećnicu i pecite oko 15 minuta. 

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.