Ne postoji bolji početak dana od onog koji započinjete bogatim doručkom. Jaja su najčešće nezaobilazan dio takvih obroka pa smo stoga odlučili sastaviti mali popis jela s jajima koja će vam uljepšati početak dana.
Upravo jaje na oko naučili smo pripremati među prvim jelima. Pripremite ih s hrskavim bjelanjkom, slabije ili jače pečena, poslužena uz tostirani kruh premazan maslacem ili uz rajčicu. Jaja možete pržiti i u aromatiziranom ulju ako u njega dodate najdraže začine. Jaje će pokupiti njihove arome, a vi uživati još i više.
Također, jaja na oko mogu se kombinirati s različitim dodacima. Pecite ih s rajčicama pa uživajte u slasnom shakshuku, dodajte ih grillanim gljivama ili paprikama pečenim u pećnici.
Sendvič od jaja također je sjajna ideja. Bilo da ga radite od jaja na oko pa uživate u tekućem žumanjku koji curi po cijelom sendviču i čini ga još sočnijim, bilo da između dva kruha volite upakirati kajganu ili kuhano jaje s majonezom i vrhnjem, s ovakvim sendvičem ne možete pogriješiti. Kruh premažite maslacem i lagano ga tostirajte na tavi. Dodajte povrće po želji i uživajte u sjajnom jutarnjem sendviču koji garantira uspješan dan.
Upakirajte ih u tortilje. Jaja pecite s odabranim povrćem pa ih zamotajte u tortilju uz žlicu vrhnja ili grčkog jogurta s češnjakom. Dvije tortilje s jajem i spremni ste započeti dan.
Poširana jaja sasvim su nova dimenzija pripreme ove omiljene jutarnje namirnice. Naučite kako najbolje poširati jaje pomoću naših savjeta, a zatim se upustite u ovu sasvim novu tehniku pripreme koja će vas iznenaditi. Meka unutrašnjost jaja i lagan, svileni bjelanjak pokazat će vam jednu sasvim novu dimenziju doručka. Poširano jaje poslužite u hrskavom pecivu ili na tostu s tek nešto soli i papra.
Jaja iz pećnice dobra su alternativa jajima na oko. Napunite kalup najdražim povrćem i kojom kobasicom, na vrhu razbijte jaja i pecite dok ne postanu čvrsta. Sve dobro pomiješajte i uživajte u kremastom doručku iz pećnice.
Frittatu sa šparogama jednostavno obožavamo. Koristiti možete povrće koje baš vi najviše volite pa sve upakirati u fini omotač od jaja. Recept za sjajnu frittatu potražite ovdje!
Složenci koji uključuju sve komponente dobrog doručka upakirane u jedan kalup često su naš najdraži odabir. Najbolji su način da iskoristite ostatke od dana prije, a jaja će vam odlično poslužiti za povezivanje sastojaka. Kruh, kobasica, gljive, sir i ostale šarolike kombinacije sastojaka u trenu će postati upravo savršen doručak.