gastro postao
Talijanski specijalitet koji će vas zavesti svojim aromama
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 131
Potrebno vam je
- 8 kom luk ,crveni
- 1.50 dl vino bijelo
- 100 g celer, korijen
- 1 kom peršin, korijen
- 1 režanj češnjak
- 0.30 l sok od rajčice (prirodni svježi)
- 1 žlica pekmez od rajčice
- 4 žlica ulje suncokretovo
- origano
- kadulja
- sol
- svježe mljeveni papar
Priprema
- U limu malo zagrijte ulje, pa na tome popržite oljuštene glavice luka. Zalijte vinom i pecite oko 40 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva C.
- U međuvremenu očistite korjenasto povrće, peršin i celer. Naribajte povrće na tanke rezance i ispržite ga na 2 žlice ulja.
- Dodajte povrću sok i pekmez od rajčica, te češnjak koji ste prethodno usitnili. Kuhajte na umjerenoj vatri da se smjesa zgusne. Posolite, popaprite, dodajte kadulju i origano. Na kraju promiješajte s lukom ispečenim u pećnici.