Recepti 13. listopada 2014.

Bolonjski luk

Bolonjski luk
gastro postao gastro.24sata.hr
Talijanski specijalitet koji će vas zavesti svojim aromama

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 131

Potrebno vam je

  • 8 kom luk ,crveni
  • 1.50 dl vino bijelo
  • 100 g celer, korijen
  • 1 kom peršin, korijen
  • 1 režanj češnjak
  • 0.30 l sok od rajčice (prirodni svježi)
  • 1 žlica pekmez od rajčice
  • 4 žlica ulje suncokretovo
  • origano
  • kadulja
  • sol
  • svježe mljeveni papar

Priprema

  1. U limu malo zagrijte ulje, pa na tome popržite oljuštene glavice luka. Zalijte vinom i pecite oko 40 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva C.
  2. U međuvremenu očistite korjenasto povrće, peršin i celer. Naribajte povrće na tanke rezance i ispržite ga na 2 žlice ulja.
  3. Dodajte povrću sok i pekmez od rajčica, te češnjak koji ste prethodno usitnili. Kuhajte na umjerenoj vatri da se smjesa zgusne. Posolite, popaprite, dodajte kadulju i origano. Na kraju promiješajte s lukom ispečenim u pećnici.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.