gastro postao
Bezalkoholno i osvježavajuće piće od bulgur pšenice, kvasca, šećera i vode
Vrijeme pripreme: do 15 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 5
Potrebno vam je
- 1 šalica bulgur pšenica
- 0.75 šalica šećer, kristal
- 0.50 žličica ekstrakt vanilije
- 7 g kvasac, svježi
- 0.25 šalica voda
- 2 žlica šećer, kristal
- mljeveni cimet
- 1 žlica slanutak, suhi
Priprema
- Neka se bulgur namače tijekom noći. Ujutro dodajte vodu i kuhajte dok ne omekša na slaboj vatri oko tri sata. Postupno dodajte vodu. Procijedite u drugu posudu i sačuvajte vodu.
- Otopite kvasac s toplom vodom i šećerom te pustite deset minuta da se malo digne. Dodajte ocijeđenom bulguru i dobro promiješajte. Pokrijte krpom i ostavite da fermentira. Povremeno promiješajte.
- Nakon tri dana dodajte ekstrakt vanilije i šećer. Dok miješate, postupno dodajte malo vode kako biste dobili pravu čvrstoću. Boza treba biti poput gušće juhe. Čuvajte u hladnjaku tijekom noći, a prije posluživanja pospite cimetom i poprženim i nasjeckanim slanutkom.