gastro postao
Piletina i tjestenina uvijek su dobar izbor za ručak!
Piletina i tjestenina oduvijek su bile najbolje prijateljice tvog nepca, a kad im pridružiš šumske gljive - dobit ćeš trojstvo oduševljava.
Ovaj put napravi mali odmak od klasične tjestenine poput špageta ili penna i odluči se za cannellone - velike trube. Napuni ih mljevenim pilećim mesom i šumskim gljivama, sve zalij bešamelom i pospi parmezanom i jedi poput bogova!
Sastojci:
- 4 žlice maslinova ulja
- 2 režnja češnjaka, zdrobljena
- crveni luk, sitno nasjeckan
- 200 g šumskih gljiva, narezanih
- 350 g mljevenog pilećeg mesa
- 100 g pršuta, narezanog na kockice
- 150 ml vina
- 200 g sjeckane rajčice
- svježi bosiljak
- 2 žlice pirea od rajčice
- sol
- papar
- 10-12 cannellona
- maslac (za namašćivanje)
- 85 g svjež ribanog parmezana
- bešamel umak
Priprema:
- Zagrijati maslinovu ulje u tavi. Dodati luk, češnjak i gljive te pirjati na laganoj vatri, uz često miješanje, 8-10 minuta. Dodati meso, pršut i nastaviti miješati i pirjati još 15 minuta.
- Dodati vino, sjeckane rajčice, bosiljak i pire od rajčice te kuhati 5 minuta.
- Začiniti solju i paprom, zatim poklopiti i kuhati na laganoj vatri pola sata. Otklopiti da ispari suvišna tekućina i kuhati još 10 minuta.
- Za to vrijeme, u veliki lonac staviti kuhati lagano posoljenu vodu. Ubaciti cannellone i kuhati ih prema uputi na pakiranju. Izvaditi ih i pustiti da se malo posuše.
- Žličicom puniti cannellone smjesom od mljevenog mesa.
- Napunjene posložiti u namašćenu posudu za pečenje. Preliti ih bešamelom i posuti naribanim parmezanom. Kako napraviti bešamel umak - klikni ovdje!
- Peći cannellone u prethodno zagrijanoj pećnici na 190 stupnjeva oko pola sata ili dok ne dobiju zlatno-smeđu boju i nabubre.
Poslužiti tople.