Recepti 6593 prikaza 07. listopada 2019.

Božanstveni cannelloni s piletinom i šumskim gljivama

Getty Images
gastro postao gastro.24sata.hr
Piletina i tjestenina uvijek su dobar izbor za ručak!

Piletina i tjestenina oduvijek su bile najbolje prijateljice tvog nepca, a kad im pridružiš šumske gljive - dobit ćeš trojstvo oduševljava.

Ovaj put napravi mali odmak od klasične tjestenine poput špageta ili penna i odluči se za cannellone - velike trube. Napuni ih mljevenim pilećim mesom i šumskim gljivama, sve zalij bešamelom i pospi parmezanom i jedi poput bogova!

 

Možda vas zanima... Sezonski cannelloni s tikvicama, gljivama i špinatom Recepti

 

Sastojci:

  • 4 žlice maslinova ulja
  • 2 režnja češnjaka, zdrobljena
  • crveni luk, sitno nasjeckan
  • 200 g šumskih gljiva, narezanih
  • 350 g mljevenog pilećeg mesa
  • 100 g pršuta, narezanog na kockice
  • 150 ml vina
  • 200 g sjeckane rajčice
  • svježi bosiljak
  • 2 žlice pirea od rajčice
  • sol
  • papar
  • 10-12 cannellona
  • maslac (za namašćivanje)
  • 85 g svjež ribanog parmezana
  • bešamel umak

 

Možda vas zanima... Brzi kremasti cannelloni s tikvom i sirom Recepti

 

Priprema:

  1. Zagrijati maslinovu ulje u tavi. Dodati luk, češnjak i gljive te pirjati na laganoj vatri, uz često miješanje, 8-10 minuta. Dodati meso, pršut i nastaviti miješati i pirjati još 15 minuta. 
  2. Dodati vino, sjeckane rajčice, bosiljak i pire od rajčice te kuhati 5 minuta.
  3. Začiniti solju i paprom, zatim poklopiti i kuhati na laganoj vatri pola sata. Otklopiti da ispari suvišna tekućina i kuhati još 10 minuta.
  4. Za to vrijeme, u veliki lonac staviti kuhati lagano posoljenu vodu. Ubaciti cannellone i kuhati ih prema uputi na pakiranju. Izvaditi ih i pustiti da se malo posuše. 
  5. Žličicom puniti cannellone smjesom od mljevenog mesa. 
  6. Napunjene posložiti u namašćenu posudu za pečenje. Preliti ih bešamelom i posuti naribanim parmezanom. Kako napraviti bešamel umak - klikni ovdje!
  7. Peći cannellone u prethodno zagrijanoj pećnici na 190 stupnjeva oko pola sata ili dok ne dobiju zlatno-smeđu boju i nabubre.

Poslužiti tople.

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.