Recepti 03. listopada 2014.

Božićni panj punjen slasnom kremom

gastro postao gastro.24sata.hr
Božićni panj ili bûche de noël smatra se jednim od najboljih tradicionalnih francuskih deserata

Vrijeme pripreme: do 90 min

Broj porcija: 12

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 324

Biskvit

  • 140 g bademi,mljeveni
  • 130 g šećer, u prahu
  • 5 kom bjelanjak kokošji
  • 10 g kakao u prahu, nezašećereni
  • sol
  • 20 g šećer, kristal

Krema

  • 50 g šećer, kristal
  • 2 žlica voda
  • 1 kom jaje kokošje
  • 120 g maslac, neslani
  • 2 kom žumanjak kokošji (sirovi )

Ganache

  • 100 g čokolada
  • 80 g maslac, neslani
  • 10 g vrhnje kiselo (10% masti )

Priprema

  1. Zagrijte pećnicu na 180°c. Izmiješajte šećer u prahu, bademe i kakao. Istucite bjelanjak s malo soli i dodajte šećer. Dodajte suhu smjesu, izmiješajte pa pecite 25 minuta. Zarolajte biskvit.
  2. Za kremu zagrijte šećer i vodu. Istucite žumanjke i dodajte im šećer. Za ganache naribajte čokoladu, ulijte toplo vrhnje, dodajte maslac i izmiješajte. Kremom premažite bikvit, zarolajte i prelijte ganacheom.

Božićni panj ili bûche de noël smatra se jednim od najboljih tradicionalnih francuskih deserata

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.