Recepti 03. listopada 2014.

Božićni panj s glazurom od karamele

gastro postao gastro.24sata.hr
Oko blagdanske rolade nastaju najljepše priče

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 8

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 426

Tijesto

  • 6 kom žumanjak kokošji (sirovi )
  • 4 kom bjelanjak kokošji
  • 100 g šećer, kristal
  • 30 g pšenični škrob
  • 35 g maslac, neslani
  • 70 g pšenično brašno, bijelo

Glazura

  • 4 žlica maslac, neslani
  • 1 šalica šećer, smeđi (djelomično rafin.)
  • 4 žlica mlijeko kravlje ( 3.3% masti )
  • 100 g čokolada za kuhanje

Priprema

  1. Zamijesite tijesto za biskvit pa ga pecite osam-deset minuta na 220°c. Premažite ga kremom prema želji.
  2. Za glazuru izmiješajte maslac, šećer i mlijeko. Zakuhajte i kuhajte još minutu. Glazuru prelijte po panju i ukrasite komadićima čokolade.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.