gastro postao
Oko blagdanske rolade nastaju najljepše priče
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 8
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 426
Tijesto
- 6 kom žumanjak kokošji (sirovi )
- 4 kom bjelanjak kokošji
- 100 g šećer, kristal
- 30 g pšenični škrob
- 35 g maslac, neslani
- 70 g pšenično brašno, bijelo
Glazura
- 4 žlica maslac, neslani
- 1 šalica šećer, smeđi (djelomično rafin.)
- 4 žlica mlijeko kravlje ( 3.3% masti )
- 100 g čokolada za kuhanje
Priprema
- Zamijesite tijesto za biskvit pa ga pecite osam-deset minuta na 220°c. Premažite ga kremom prema želji.
- Za glazuru izmiješajte maslac, šećer i mlijeko. Zakuhajte i kuhajte još minutu. Glazuru prelijte po panju i ukrasite komadićima čokolade.
Izvor Skuhatćute