gastro postao
Brancin je riba fine i nježne teksture mesa pa je idealan za pečenje
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 213
Potrebno vam je
- 800 g brancin
- 0.50 dl vino, bijelo stolno (12 vol % alkoh.)
- 2 dl riblji temeljac
- 50 g maslac, neslani
- 2 žlica oštro brašno
- vlasac ( listovi)
- 1 kom limeta
- sol
- svježe mljeveni papar
Priprema
- Ribu očistite i pažljivo filetirajte. Glavu, rep i kosti stavite kuhati s korjenastim povrćem kako bi dobili fini riblji temeljac.
- Filete brancina posolite i popaprite te lagano prepecite na grill tavi.
- U drugoj tavi rastopite maslac, dodajte oštro brašno i napravite svijetlu zapršku. Podlijte procijeđenim ribljim temeljcem i bijelim vinom. Začinite, ukuhajte i dodajte par kapi soka od limete.
- Pečene file poslužite uz povrtnu garnituru prelivenu specijalnim umakom Bercy.