Recepti 13. listopada 2014.

Brancin file 'Bercy'

Brancin file 'Bercy'
gastro postao gastro.24sata.hr
Brancin je riba fine i nježne teksture mesa pa je idealan za pečenje

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 213

Potrebno vam je

  • 800 g brancin
  • 0.50 dl vino, bijelo stolno (12 vol % alkoh.)
  • 2 dl riblji temeljac
  • 50 g maslac, neslani
  • 2 žlica oštro brašno
  • vlasac ( listovi)
  • 1 kom limeta
  • sol
  • svježe mljeveni papar

Priprema

  1. Ribu očistite i pažljivo filetirajte. Glavu, rep i kosti stavite kuhati s korjenastim povrćem kako bi dobili fini riblji temeljac.
  2. Filete brancina posolite i popaprite te lagano prepecite na grill tavi.
  3. U drugoj tavi rastopite maslac, dodajte oštro brašno i napravite svijetlu zapršku. Podlijte procijeđenim ribljim temeljcem i bijelim vinom. Začinite, ukuhajte i dodajte par kapi soka od limete.
  4. Pečene file poslužite uz povrtnu garnituru prelivenu specijalnim umakom Bercy.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.