gastro postao
Jednostavno jelo posebnog okusa
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 343
Riba
- 1000 g brancin
- 1 dl sok od limete
- 2 žlica kopar
- 1 žlica ulje sezamovo
Umak od đumbira
- 4 kom šampinjoni (uzgojeni)
- 2 grančica limunska trava, stabljika
- 1 kom čili papričica
- 2 kom ljutika
- 90 ml vino od đumbira
- 50 g đumbir,ukiseljeni
- 1 žlica soja umak
- 2 žlica vinski ocat
- 4 žlica voda
- 1 žlica kukuruzno brašno ili krupica
Priprema
- Očišćenog brancina dobro istrljajte ostacima limeta. S obje strane ribe načinite kose zareze. Prelijte sokom limete, pospite koprom i pokriveno ostavite u hladnjaku 2-4 sata.
- Sve sastojke umaka od đumbira, osim kukuruznog brašna, na laganoj vatri kuhajte najmanje 3 minute. Lagano uspite kukuruzno brašno, koje ste pomiješali s malo vode, i neprestano miješajući kuhajte dok umak ne počne zgušnjavati. Ugasite vatru i pokrijte.
- Obje strane brancina premažite sezamovim uljem i ispecite na žaru ili električnom roštilju.
Jednostavno jelo posebnog okusa