Recepti 13. listopada 2014.

Brancin na žaru s umakom od đumbira

Brancin na žaru
Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Jednostavno jelo posebnog okusa

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 343

Riba

  • 1000 g brancin
  • 1 dl sok od limete
  • 2 žlica kopar
  • 1 žlica ulje sezamovo

Umak od đumbira

  • 4 kom šampinjoni (uzgojeni)
  • 2 grančica limunska trava, stabljika
  • 1 kom čili papričica
  • 2 kom ljutika
  • 90 ml vino od đumbira
  • 50 g đumbir,ukiseljeni
  • 1 žlica soja umak
  • 2 žlica vinski ocat
  • 4 žlica voda
  • 1 žlica kukuruzno brašno ili krupica

Priprema

  1. Očišćenog brancina dobro istrljajte ostacima limeta. S obje strane ribe načinite kose zareze. Prelijte sokom limete, pospite koprom i pokriveno ostavite u hladnjaku 2-4 sata.
  2. Sve sastojke umaka od đumbira, osim kukuruznog brašna, na laganoj vatri kuhajte najmanje 3 minute. Lagano uspite kukuruzno brašno, koje ste pomiješali s malo vode, i neprestano miješajući kuhajte dok umak ne počne zgušnjavati. Ugasite vatru i pokrijte.
  3. Obje strane brancina premažite sezamovim uljem i ispecite na žaru ili električnom roštilju.

Jednostavno jelo posebnog okusa

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.