gastro postao
Kako biste omekšali kožu brancina u nju utrljajte sol, a pecite ga uvijek prvo na strani na kojoj je koža da se ne savije
Vrijeme pripreme: do 15 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 178
Potrebno vam je
- 600 g brancin
- 100 g jabuka (cijela)
- 250 g crvena blitva
- 1 vezica list bosiljka
- ulje maslinovo
- sol
- limunov sok
- maslac, slani
- narančina kora
- limunova korica
Priprema
- Otopite maslac na tavi te mu dodajte na rezance nastruganu koricu nešpricane naranče i limuna. Posolite krupnom morskom solju i pustite da se 10-ak minuta maslac aromatizira.
- Posolite filete brancina po koži. Zagrijte tavu i dodajte maslinovo ulje te pržite vrlo kratko. Dodajte procijeđeni aromatizirani maslac do polovine debljine fileta. Okrenite. Stavite ih u pećnicu na 160 stupnjeva četiri minute kako bi se zgotovili.
- Očistite blitvu, kratko je provaljajte na ostatku toplog maslaca s aromom naranče i limuna. Posolite krupnom solju. Zelenu jabuku ogulite i sitno narežite.
- Bosiljak natrgajte i miksajte ga uz dodatak maslinova ulja i krupne soli do fine kreme.
Kako biste omekšali kožu brancina u nju utrljajte sol, a pecite ga uvijek prvo na strani na kojoj je koža da se ne savije
Izvor Tomislav Gretić