Recepti 13. listopada 2014.

Brancin s kiselom zelenom jabukom

gastro postao gastro.24sata.hr
Kako biste omekšali kožu brancina u nju utrljajte sol, a pecite ga uvijek prvo na strani na kojoj je koža da se ne savije

Vrijeme pripreme: do 15 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 178

Potrebno vam je

  • 600 g brancin
  • 100 g jabuka (cijela)
  • 250 g crvena blitva
  • 1 vezica list bosiljka
  • ulje maslinovo
  • sol
  • limunov sok
  • maslac, slani
  • narančina kora
  • limunova korica

Priprema

  1. Otopite maslac na tavi te mu dodajte na rezance nastruganu koricu nešpricane naranče i limuna. Posolite krupnom morskom solju i pustite da se 10-ak minuta maslac aromatizira.
  2. Posolite filete brancina po koži. Zagrijte tavu i dodajte maslinovo ulje te pržite vrlo kratko. Dodajte procijeđeni aromatizirani maslac do polovine debljine fileta. Okrenite. Stavite ih u pećnicu na 160 stupnjeva četiri minute kako bi se zgotovili.
  3. Očistite blitvu, kratko je provaljajte na ostatku toplog maslaca s aromom naranče i limuna. Posolite krupnom solju. Zelenu jabuku ogulite i sitno narežite.
  4. Bosiljak natrgajte i miksajte ga uz dodatak maslinova ulja i krupne soli do fine kreme.

Kako biste omekšali kožu brancina u nju utrljajte sol, a pecite ga uvijek prvo na strani na kojoj je koža da se ne savije

Izvor Tomislav Gretić

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.