Recepti 13. listopada 2014.

Brancin u umaku od škampa

gastro postao gastro.24sata.hr
Izrazito sočna i jednostavna kombinacija za nedjeljni ručak

Vrijeme pripreme: do 90 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 443

Potrebno vam je

  • 8 filet brancin
  • 80 g svježe sezonsko povrće
  • 80 g škampi
  • 0.50 dl ulje maslinovo
  • 1 dl vino bijelo
  • 2 dl vrhnje za kuhanje
  • 1 g šafran
  • sol
  • 0.50 kom limun

Priprema

  1. Korjenasto povrće narežite na rezance, stavite na posoljene filete brancina i zarolajte.
  2. Tako pripremljene filete poširajte u slanoj vodi, dodajte nekoliko kapi limunova soka i korjenasto povrće.
  3. Na kraju filete od brancina prelijte umakom.
  4. Priprema umaka: Škampe popržite na maslinovu ulju, zalijte bijelim vinom, kratko prokuhajte, dodajte vrhnje, a na kraju šafran i začine. Sve zajedno prokuhajte 5 minuta.

Izvor "Uskrsna kuharica", Večernji list

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.