gastro postao
Izrazito sočna i jednostavna kombinacija za nedjeljni ručak
Vrijeme pripreme: do 90 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 443
Potrebno vam je
- 8 filet brancin
- 80 g svježe sezonsko povrće
- 80 g škampi
- 0.50 dl ulje maslinovo
- 1 dl vino bijelo
- 2 dl vrhnje za kuhanje
- 1 g šafran
- sol
- 0.50 kom limun
Priprema
- Korjenasto povrće narežite na rezance, stavite na posoljene filete brancina i zarolajte.
- Tako pripremljene filete poširajte u slanoj vodi, dodajte nekoliko kapi limunova soka i korjenasto povrće.
- Na kraju filete od brancina prelijte umakom.
- Priprema umaka: Škampe popržite na maslinovu ulju, zalijte bijelim vinom, kratko prokuhajte, dodajte vrhnje, a na kraju šafran i začine. Sve zajedno prokuhajte 5 minuta.
Izvor "Uskrsna kuharica", Večernji list