Recepti 30. prosinca 2020.

Brojni kuhari pripremaju tople obroke u Petrinji!

foto: Borna Filic/PIXSELL
gastro postao gastro.24sata.hr
Brojni hrvatski kuhari proveli su jučerašnje popodne i noć u Petrinji, kuhajući za stanovnike, službe na terenu i volontere. Pripremili su i podijelili 1200 obroka!

Ovo je, u najmanju ruku, godina apokaliptičnih događaja i jedinstvenih, srčanih reakcija ljudi. Nije toga zafalilo ni nakon razornog potresa u Petrinji, gdje su se u ekspresnom roku skupile i specijalne službe iz cijele zemlje, ali i više od tisuću volontera. Među pomagačima su i hrvatski chefovi, koji su jučer popodne stigli u Petrinju s donacijama i pripremali tople obroke za unesrećene i sve koji su se borili s ruševinama. 

„Ne pripremamo jela, nego namirnice koje su donirane uklapamo u nešto što je ukusno i jestivo i što možemo ponuditi ljudima oko nas. To nama nije ništa strano, jer je to jedan dio bavljenja ovim poslom“, rekao je jučer chef Mate Janković za Dnevnik Nove TV.  Kuhari su se brzo snašli u kuhinji na kotačima i u rekordnom roku isporučili stotine porcija.

Dragi nasi! Chef kuha doma i Udruga ugostitelja se nalaze u Petrinji! Situacija je ozbiljna i moramo pomoci! Ono sto...

Objavljuje Chef kuha domaUtorak, 29. prosinca 2020.

Pričali smo sa Zdravkom Karnom iz Udruge ugostitelja koji nam je rekao kako su jučer uspjeli pripremiti i podijeliti čak 1200 obroka. Dio je pripremljen u kuhinjama restorana i cateringa, a dio u food truckovima u Petrinji. Koristli su namirnice iz svojih kuhinja, a dio su donirali i njihovi dobavljači. Istim tempom nastavit će i sljedećih dana, a pristižu i namirnice od većih kompanija. 

Gospodin Karna je napomenuo kako oni obroke dijele na licu mjesta, u centru Petrinje. Sve ostale donacije i obroke prima, raspoređuje i u okolna sela razvozi Crveni križ. 

Ako želiš podržati chefove u ovoj hvalevrijednoj akciji, prati novosti na FB stranici Chef kuha doma

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.